Mesajul zilei

20/07/2021 - FOARTE BINE ASCUNS

Căci El mă va ocroti în coliba Lui, în ziua necazului, mă va ascunde sub acoperişul cortului Lui şi mă va înălţa pe o stâncă.

Palmi 27.5

Există vremuri în care se pare că răul va domni. În aceste zile în care totul nu merge bine, taina este de a asculta în continuare de Dumnezeu. Vrăjmașul știe că mulți oameni vor înceta de a crede în Domnul dacă se va opune faptelor lor de credință. Chiar dacă totul arde în jur, cel rău va răbda până când creștinul, căruia victoria îi revine, va rosti cuvinte acuzatoare, învinuind pe Cel Preaînalt pentru ceea ce i se întâmplă.

Nu este nimic mai bun decât cultivarea prezenței divine. Acest lucru se realizează prin imnuri frumoase și inspiratoare cântate la rugăciune și, mai ales, cu încredere în faptul că ceea ce a stabilit Domnul nu va da greș. Numai cei care trăiesc în prezența sfântă vor fi scutiți de lucrarea diavolului. Satana poate chiar să-i ispitească, dar nu va putea să-i atingă (1 Ioan 5:18). Oricine este în Domnul este învăluit de focul mistuitor.

A trăi în prezența lui Dumnezeu înseamnă a gândi și a crede tot ceea ce spune Cuvântul lui Dumnezeu. Nu vă lăsați cuprinși de disperare niciodată, gândindu-vă că ceea ce vi se întâmplă este ceva necunoscut. Petru a spus că încercările pe care le suferim sunt comune tuturor fraților noștri din întreaga lume (1 Petru 5: 8,9). Cei care perseverează vor fi mântuiți, pentru că ziua necazurilor nu va prinde niciodată pe Dumnezeu nepregătit (Psalmul 121: 4).

Toți creștinii ar trebui să știe că, în credința în Isus, se află toate armele de care am putea avea nevoie (Efeseni 6). Domnul a pus la dispoziția noastră armele de apărare și de atac. Credința este un scut de netrecut. Cei care trăiesc în credință nu vor fi niciodată lăsați nepăziti de atacurile diavolului. Dimpotrivă, este suficient ca ispititorul cel rău să ridice capul pentru ca noi să-l îndepărtăm. Întrucât credința este și o armă de atac, atunci când simțiți amenințarea răului, înfruntați-o.

Dumnezeu te va ascunde în cortul Său. Așadar, de ce să vă temeți sau să vă înfricoșați de amenințările rele, dacă promisiunea sfântă este de a vă ține în casa Domnului? Ar putea inamicul să spargă ușa acestei case și să vă lovească? Desigur că nu! Nu credem noi într-un Dumnezeu atotștiutor, Acela care știe totul? Desigur ca da. Nu este nevoie să vă temeți dacă sunteți în Hristos și cuvintele Lui sunt în voi.

În cortul lui Dumnezeu - casa Lui - există un loc de taină, la care vrăjmașul nu va putea avea acces niciodată. Cu alte cuvinte, veți fi puși acolo unde nu puteți fi găsiți. Atotputernicul este desăvârșit în a crea locuri în care cel rău nu va avea nicio șansă să pătrundă (Psalmi 91). Ascunzătoarea ta în Domnul este bună, ca tot ceea ce face El. Niciodată nu va exista ceva imperfect în lucrările Celui Preaînalt.

În interiorul acestui loc de taină, veți fi ca pe o stâncă inaccesibilă. Chiar dacă diavolul se străduiește să vă asuprească, el nu va avea niciun succes. Așa că începeți să vă bucurați. Viața vă este garantată de Cel Preaînalt și, prin urmare, nu veți fi găsiți niciodată de dușman (Psalmi 25: 7). Tatăl va fi întotdeauna ocrotirea voastră.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul fie cu voi!