Mesajul zilei

21/07/2021 - MAI MULT DECÂT NE PUTEM IMAGINA

Fă-mă să mă veselesc şi să mă bucur de îndurarea Ta, căci vezi ticăloşia mea, ştii neliniştea sufletului meu,  şi nu mă vei da în mâinile vrăjmaşului, ci îmi vei pune picioarele la loc larg.

Psalmi 31.7,8

Dându-și seama de ceea ce Dumnezeu făcuse pentru el, psalmistul a spus că se va veseli și se va bucura de îndurarea Domnului - blânda Sa nădejde. De fapt, ceea ce s-a întâmplat cu psalmistul ni s-a întâmplat și nouă. Necazul nostru a fost foarte mare, fără nicio posibilitate ca situația să se inverseze. Atunci Cel Preaînalt a întins mâna Lui și ne-a izbăvit din închisoarea duhovnicească.

Declarația lui David simboliza situația în care s-a aflat omenirea. Astăzi, omul are mai mult în Dumnezeu decât s-a spus vreodată. Am fost scoși din inferioritate și scăpați de jugul înrobitor al lui Satana. Cel Preaînalt ne-a cunoscut sufletul în neliniștea în care a fost scufundat și, prin urmare, nu trebuie să permitem ca aceasta să se întoarcă, deoarece am fost deja eliberați.

Faptul că Tatăl vede problema în care ești implicat înseamnă că El te va ajuta să ieși din ea. Domnul a văzut că nu este bine ca omul să trăiască sub asuprire satanică și, începându-Și lucrarea, a scos din noi tot ce ne ținea de dușman (Galateni 5.1). Oricine ascultă Evanghelia și crede în ea este eliberat de toate lanțurile sale. Sufletul celui care este izbăvit prin credința în Isus este complet refăcut.

Atotputernicul nu se comportă ca un prieten rău care este de partea noastră numai în vremurile bune. Lui Îi face plăcere să ne cunoască - să ne înțeleagă - sufletul în cele mai dificile momente ale sale. Dacă ai căzut, Dumnezeu va ști tot ce s-a întâmplat cu tine. Prin urmare, nu ascunde nimic de El, deoarece este imposibil să faci asta (Psalmul 139). În loc de a vă purta așa, intrați în prezența Sa sfântă și spuneți-I ceea ce vi s-a întâmplat. Dacă ți-a plăcut greșeala și acum, după ce ai fost mântuit, încă o faci, mărturisește-te Lui și roagă-L să te elibereze.

Puteți și trebuie să vă deschideți Celui Preaînalt, pentru că El nu vă va da niciodată dușmanului. Domnul ne înțelege slăbiciunea sufletului (Psalmul 103: 14) și, prin urmare, când ne mântuiește, ne botează în Duhul Sfânt. Cu această putere, trăim diferit de ceilalți oameni. Purtăm roada Duhului, care este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, 23 blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. (Galateni 5: 22,23).

Cel Prea Înalt ți-a pus picioarele - capacitatea ta de a te întări în viață - într-un loc larg. Oricine se încrede în Cel Preaînalt va afla că poziția sa față de infern este una a libertății depline. Fiind eliberați de Isus, nu veți mai fi niciodată robii vechilor practici greșite. Robia îți va reapărea în viață numai dacă îngădui să fii stăpânit de ispite.

Înțelepții știu că scăparea din necaz ți se află în Cuvântul lui Dumnezeu și, așa cum se întâmplă mereu cu cei care sunt în legătură cu Tatăl ceresc, se eliberează întotdeauna de lațurile cu care sunt prinși. Bucură inima Domnului. Să nu credeți niciodată că un lucru greșit a fost pregătit de El pentru a vă încurca. Tot ce Cuvântul Condamnă nu te ajută cu nimic!

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!