Mesajul zilei

22/07/2021 - ÎNCHINARE ADEVĂRATĂ

Norodul acesta se apropie de Mine cu gura şi mă cinsteşte cu buzele, dar inima lui este departe de Mine.  Degeaba Mă cinstesc ei învăţând ca învăţături nişte porunci omeneşti.

Matei 15.8,9

Omul trebuie să cinstească pe Dumnezeu spre binele său. Întreaga noastră ființă trebuie să fie implicată în cinstirea Domnului, care trebuie făcută în duh și în adevăr, pentru că Tatăl caută oameni care fac acest lucru (Ioan 4:24). El este cel care ne dă condițiile pentru a ne închina Lui; prin urmare, oricât de frumoase ar fi cuvintele, dacă nu vin de la Domnul, vor fi pierdere de timp, pentru că orice faptă a noastră, fără ungerea divină, nu este acceptată de El (1 Cronici 29: 14b).

Dacă nu trăim în prezența lui Dumnezeu acasă, la serviciu, la școală sau oriunde altundeva, nu o vom face nici la biserică. Așadar, putem concluziona, fără teama de a greși, că atunci când facem acest lucru, nu suntem fermi în credința noastră în Isus. Cel Preaînalt este pretutindeni și se face cunoscut tuturor celor care sunt dispuși să-I facă voia. A onora pe Dumnezeu doar prin vorbe nu este benefic și, în unele cazuri, poate atrage chiar mânia sfântă.

În tinerețe, am luptat să fiu în prezența Tatălui; într-adevăr, aș plăti orice preț pentru a face acest lucru. Când mă rugam, doream ca acel moment să nu se termine. La acea vreme, lucram în confecții și, săptămânal, mergeam la São Paulo pentru a cumpăra materiale. Când autobuzul staționa în autogări, șoferul stabilea o pauză până la următoarea plecare și, în loc să mă duc să mănânc, mă duceam și mă rugam în tot acel timp.

Cine dorește să învețe să se roage trebuie să înceapă să o facă cât mai curând posibil. La început, rugăciunea poate fi făcută cu mai puțină îndrăzneală, dar în curând va deveni un obicei puternic. Putem spune că închinarea este precum lumina zorilor, care strălucește din ce în ce mai mult, până când devine perfectă (Proverbele 4:18). După ce omul simte prezența sfântă, îi este dor să o simtă din nou; pentru a face acest lucru, este de ajuns să o caute din nou și cât de curând va fi în comuniune cu ea.

Una dintre cele mai bune forme de închinare este să onorezi pe Domnul. Cei care au mereu cuvinte frumoase în inimă, dar nu fug de păcat, nu vor fi admiși ca închinători ai Tatălui. Doar cei care fac acest lucru în duh și în adevăr reușesc să fie acceptați cu adevărat. Cei care îl cinstesc pe Tatăl în toate și sunt capabili să piardă orice pentru El se vor bucura de privilegiul de a se închina Celui Preaînalt.

Trebuie să ne închinăm Domnului pentru tot ceea ce este El, iar cuvintele noastre trebuie să exprime ceea ce este în inimile noastre. Dacă, în fața unei propuneri necuviincioase, ne lăsăm amăgiți de minciuna diavolului, atunci când ne vom afla printre oamenii lui Dumnezeu, care Îl venerează cu toții, nu vom simți nimic. Este de o importanță fundamentală să onorăm pe Tatăl ceresc.

Învață să trăiești ca slujitor al Celui Preaînalt. De ce să te lași înșelat de duhul înșelăciunii? Dacă este necesar, fii gata să pierzi orice pentru a nu-ți compromite mântuirea. Ceea ce Dumnezeu a pregătit pentru ai Săi nu va înceta de a se împlini dacă aceștia nu se lasă amăgiți de înșelăciunile lui Satana. Fie ca tu să fii găsit un adevărat închinător este rugăciunea mea!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Doamne ajută!