Mesajul zilei

23/07/2021 - LUCRÂND ÎMPREUNĂ CU DOMNUL

Ca unii care lucrăm împreună cu Dumnezeu, vă sfătuim să faceţi aşa ca să nu fi primit în zadar harul lui Dumnezeu.

2 Corinteni 6.1

A face lucrarea lui Dumnezeu înseamnă a coopera cu Domnul. Din motive necunoscute pentru noi, Cel Preaînalt îl alege pe cel cu care dorește să coopereze în îndeplinirea lucrării Sale. Cei chemați la o astfel de întreprindere vor avea asistență sfântă în orice moment. Dar pentru a face acest lucru, aceștia trebuie să urmeze instrucțiunile pe care El li le dă prin Cuvântul Său; prin urmare, El îi numește tovarăși de muncă. Tatăl Își face lucrarea cu noi.

Nu există altă cale de a colabora cu Domnul, decât de a urma direcția pe care ne-o dă credința. În acest fel, nu va fi o singură bătălie pierdută. De fapt, cu Dumnezeul nostru înainte, toate zidurile ridicate pentru a ne opri dezvoltarea vor fi dărâmate și, în același timp, vom fi îndrumați să împlinim voia Sa sfântă cu o precizie de totală. Cine cooperează nu se împiedică niciodată.

Omul care nu-și pune credința la lucru are un trup mort (Iacov 2:26). Cine nu răspunde la ceea ce credința îl face să înțeleagă comite una dintre cele mai grave greșeli, întrucât disprețuiește harul care l-a făcut un adevărat ostaș al lui Dumnezeu. Cei care luptă pentru credință vor reuși în toate, inclusiv în cererile făcute Celui Preaînalt. Folosind credința bucurăm pe Cel Atotputernic.

Harul a venit cu Isus și este lucrarea Domnului în numele umanității, prin care oamenii sunt vindecați, iertați și izbăviți de orice rău. Prin har suntem mântuiți prin credință (Efeseni 2: 8). După ce devenim copii ai lui Dumnezeu (Ioan 1:12), suntem chemați să acționăm în cele mai variate poziții din Împărăția cerească. Cu aceasta, începem să folosim darurile pe care Domnul le dă tuturor tovarășilor Săi.

Nici măcar unul dintre cei mântuiți nu a încetat de a fi chemat pentru a fi înfăptuitorul voinței sfinte. Pentru ca acest lucru să se întâmple, tot ce trebuie să faci este să te încrezi în Domnul, căutându-L în rugăciune, întrucât El te va îndruma către locul și felul de lucrare de făcut. Cel Preaînalt i-a poruncit lui Adam să cultive pământul; și asta nu putea fi făcut decât cu Evanghelia, în Țara Făgăduită? Fără îndoială, cei care ară și cultivă pământul vor avea succes.

Nimeni nu ar trebui să primească harul în zadar. Nu putem să ne așezăm și să spunem că nu avem nimic de-a face cu ceea ce se întâmplă cu societatea, care s-a deteriorat până într-atât, încât, aparent, nu există nicio întoarcere. O întreagă generație poate fi pierdută; de aceea, trebuie să propovăduim Cuvântul pentru ca cel puțin unii să fie mântuiți. Nu putem disprețui harul care ni s-a dăruit, ci mai degrabă să cooperăm cu Domnul pentru ca lucrarea să se poată face.

Leneșul în duh nu va realiza nimic. Este ca și fermierul care nu ară pământul, nu seamănă și, în consecință, nu recoltează. Apoi, văzându-i pe ceilalți culegând fructe frumoase, încearcă să găsească o scuză pentru a-și ascunde vina. Nu fi prost, pământul tău este roditor! Fă ceea ce ți se spune și Dumnezeu va face ceea ce ți-a promis.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul fie cu voi!