Mesajul zilei

25/07/2021 - CU OCHII DESCHIȘI PENTRU A VEDEA

Elisei s-a rugat şi a zis: „Doamne, deschide-i ochii să vadă.” Şi Domnul a deschis ochii slujitorului, care a văzut muntele plin de cai şi de care de foc împrejurul lui Elisei.

2 Împăraților 6.17

Fără rugăciunea lui Elisei, lucrătorul care îi slujea nu ar fi putut vedea că Cel Atotputernic îi va ocroti. Acest lucru se întâmplă oricui nu are ungerea de Sus. Vrăjmașul se străduiește întotdeauna să te învingă; prin urmare, dacă omul nu este întărit în Cuvânt pentru a vedea ce nu se vede și auzi ce nu se aude, disperarea îl va cuprinde. Să știți că nu este suficient să fiți de partea omului lui Dumnezeu, ci este necesar să fii ținta rugăciunii sale.

Cererea lui Elisei nu a fost ca inima lucrătorului să fie mângâiată. Profetul știa că tânărul trebuie să participe la lucrarea sfântă, dar fără să vadă ce face Dumnezeu, nu va crede. Elisei se închina la lucrarea divină cu credință, pentru că știa că Cel Preaînalt nu-l va uita. Cine are credință are elementele victoriei. A avea încredere în Cuvântul Domnului este mai important decât orice sacrificiu sau rugăciune.

O lecție fundamentală este să ai încredere în faptul că omul pus la conducerea lucrării sfinte trebuie să se roage ca adepții săi să înțeleagă acțiunea lui Dumnezeu. Cel mai bun mod de a înțelege acest lucru este prin credință. Cei care sunt în comuniune cu Domnul nu sunt niciodată surprinși. Tacticile folosite de diavol funcționează numai atunci când oamenii nu sunt înrădăcinați în Stâncă. Cel care are încredere nu-i este frică, și nici nu este laș.

Numai Cel Preaînalt are puterea de a îndeplini cererile. În cazul lucrătorului lui Elisei, ochii lui trebuiau să stea deschiși pentru a vedea cum are loc lupta duhovnicească. Ori, luptele cu care se confruntă cei care sunt în Dumnezeu nu vor fi pierdute niciodată. Sirienii aveau puterea armelor, iar Elisei avea puterea sfântă. O rugăciune i-a făcut pe soldații inamici să orbească și să fie duși la regele lui Israel. Trebuie să știți că scopul bătăliei credinței este pentru a slăvi pe Domnul.

Slujitorul prorocului a rămas uimit când întreaga armată siriană a fost orbită. Aceasta arată ce putem face cu demonii care ne atacă. Isus ne-a dat puterea de a prinde și de a elibera; prin urmare, nu este nevoie să fim disperați cu vreo veste ce ne este potrivnică. Când folosim autoritatea în Numele lui Isus, adversarul își pierde capacitatea de a îndeplini ordinele șefului său.

Munții din jurul nostru vor fi întotdeauna plini de putere cerească. Oricine se află sub autoritatea Cerurilor este învăluit de Domnul Dumnezeu, care este un foc mistuitor (Evrei 12:29); de aceea, nu vă fie frică niciodată să păziți Cuvântul. Cel rău va încerca, prin toate mijloacele, să te scoată din prezența Celui Preaînalt pentru a-și îndeplini scopul rău.

Cei care slujesc Tatălui ceresc trebuie să aibă deplina încredere că El este ajutorul lor și, prin urmare, nu trebuie să se teamă sau să fugă de bătălii. Amenințările vrăjmașului, directe sau indirecte, nu vor avea niciodată câștig de cauză dacă veți rămâne de neclintit față de ceea ce a spus Dumnezeu. În Cuvânt, există puterea necesară pentru izbăvirea ta.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!