Mesajul zilei

26/07/2021 - NU PURTA TRUP MORT FĂRĂ DUH

După cum trupul fără duh este mort, tot aşa şi credinţa fără fapte este moartă.

Iacob 2.26

Cine are credință este pe placul lui Dumnezeu, pentru că ascultă Cuvântul Său și nu-L disprețuiește. Nu există o singură persoană care, după ce a auzit propovăduirea Evangheliei, să nu știe ce să facă. Această încredere care vine în inima celor care ascultă Scripturile este credința. Persoana care o nesocotește nu va plăcea niciodată Domnului (Evrei 11: 6).

Dacă nu aveți credință, nici nu trebuie să vă rugați. Dar cine vă poate garanta că nu o aveți? La urma urmei, fără ea, nu ați citi acest text. Chiar și de este mică, dacă credința este folosită în mod drept, binecuvântarea va fi a voastră. Majoritatea oamenilor confundă credința cu dorința. Ori, dorința se naște dintr-o nevoie, iar credința din promisiunile lui Dumnezeu. Dorința este ceva dorit, în timp ce credința este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite (Evrei 11.1).

Dacă duhul iese din trup, omul este mort. La fel, dacă credința voastră nu are fapte, este asemenea unui trup lipsit de duh (Iacov 2:26). Fără îndoială, sunt mulți oameni care poartă un „mort” - credință fără fapte în inimile lor. Cei care nu își pun credința în acțiune își fac singuri un mare rău, deoarece este întotdeauna necesar să o folosești. Deci, dacă nu este nevoie să ne rugăm pentru o anumită cauză, să fim mijlocitorii cuiva care suferă.

Dumnezeu ți-a pus o mare nădejde dându-ți credință. Cu aceasta, scapi de probleme, poți lucra la fel ca Isus și poți acționa în Numele Său, punând la lucru puterea divină. Deci, atunci când crezi, acea putere te ajută să câștigi. Însă, nimic nu se va face pentru cei care se îndoiesc.

Avraam a primit harul de a fi tatăl unei familii numeroase. Cu toate acestea, el a fost încercat până la vârsta de o sută de ani, când s-a născut Isaac (Geneza 21: 5). Totuși, în tot acest timp, el a mărturisit că numele său era Avraam - tatăl multor neamuri (Geneza 17: 5). Deși totul arăta că acest lucru nu este și nu va fi adevărat, el era foarte sigur că Domnul este puternic pentru a-i confirma făgăduința (Evrei 10:23).

Ce ai simțit de la Cel Preaînalt? Încrederea că vi se va da o anumită binecuvântare este tot ce aveți nevoie pentru ca miracolul să se producă. Oricine are convingere poate începe să-L laude pe Domnul. Cu credință, nu te vei împiedica de nicio piatră, pentru că Dumnezeu va da întotdeauna victoria celor care păzesc poruncile Sale. Acesta este motivul pentru care vechii eroi ai credinței au avut succes (Evrei 11).

Nu a existat niciodată un caz în care Dumnezeu să fi dat greș. Cu siguranță nu va fi diferit cu tine. Așadar, nu te lăsa învins de ceea ce pare că este adevărat. Fii ferm în a revendica ceea ce Scriptura spune că este al tău. Dumnezeu cel Preaînalt este credincios și nu va înceta niciodată să împlinească cuvintele Sale (Ieremia 1:12).

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!