Mesajul zilei

28/07/2021 - FORMULA EȘECULUI

Să mai dormi puţin, să mai aţipeşti puţin, să mai încrucişezi puţin mâinile ca să dormi!… Şi sărăcia vine peste tine ca un hoţ şi lipsa, ca un om înarmat.

Proverbele 6.10,11

Un pui de somn este tot ceea ce diavolul dorește să aveți, pentru că atunci când dormiți în credință, vă dezlegați de lumea lui Dumnezeu și vă mutați în tărâmul patimilor și, prin urmare, al suferinței. Doar atunci când un om se trezește, Domnul îl poate lumina cu privire la poziția sa în Hristos. Îndepărtându-te de Dumnezeu, poți cădea pradă atacurilor vrăjmașului care vor avea loc în toate domeniile vieții tale, inclusiv în cel al credinței.

Mulți nu dorm în credință, dar trag câte un pui de somn. Din când în când, diavolul le insuflă acestor oameni gânduri necurate, de înșelăciune și se pierd în lucruri fără sens. Cel care se lasă depășit de vrăjmaș nu vede nimic în neregulă în a trage un pui de somn, pentru că ochii i-o cer. Acest lucru s-a întâmplat ucenicilor care nu puteau să stea de veghe cu Învățătorul nici măcar un ceas(Matei 26:40). Luptați-vă pentru a nu vă dezlega de credință nici măcar un minut.

Timpul liber este necesar și binecuvântat, dar nu putem înceta de a folosi puterea de care dispunem pentru a îndeplini voia lui Dumnezeu. Când ne încrucișăm mâinile, nu reușim să facem treaba, dăm celui rău un prilej și, astfel, putem fi necinstiți. Dacă trebuie să faceți ceva, dar nu se poate în prezența Celui Preaînalt, nici măcar pentru o fracțiune de secundă să nu încercați.

De ce să dormim dacă Domnul vrea să stăm treji. Este evident că tot ceea ce vedem nu vorbește despre odihna bună și necesară bunăstării noastre fizice, ci despre întreruperile pe care le facem în misiunea dată nouă. De ce să ne îndepărtăm de Cel care este un Foc Mistuitor, ne face numai bine și nu va lăsa niciodată pe diavol să ne atace. Dacă suntem în Isus și cuvintele Sale în noi, ceea ce cerem ni se va face.

Sărăcia în duh este la fel de dăunătoare ca sărăcia materială. Dormind, trăgând un pui de somn, așezat și culcat, creștinul își vede pierdută capacitatea de a lucra în Numele Domnului. Astfel, atunci când va veni un atac rău, nu-i va putea rezista. Nu este dificil să trăim victorios, dar este necesar să urmăm învățăturile Dumnezeului nostru, care, după ce a creat toate lucrurile și a știut totul în cele mai mici detalii, ne-a mustrat.

Suntem făcuți sarea pământului și lumina lumii (Matei 5: 13-14). Pentru mulți, sarea și-a pierdut aroma și lumina se stinge și, de aceea, există oameni care trăiesc contrar celor stabilite de Domnul. Dumnezeu i-a spus lui Avraam că ar trebui să fie o binecuvântare (Geneza 12: 2). Ca moștenitori ai patriarhului evreilor, ar trebui să fim și noi o binecuvântare pentru toți.

Dedicați-vă Celui Preaînalt și aduceți mărturia cu gura voastră; atunci veți vedea că viața cu El este cel mai bun lucru care vi s-ar fi putut întâmpla. Tatăl ceresc v-a făcut puternici, liberi și pe deplin capabili să faceți ceea ce a făcut Isus. Sunteți continuatorii lucrării sfinte, și nu niște sărmani învinși.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!