Mesajul zilei

29/07/2021 - LUAȚI AMINTE LA LUCRĂRILE DOMNULUI

Căci ei nu iau aminte la lucrările Domnului, la lucrarea mâinilor Lui. Să-i doboare şi să nu-i mai scoale!

Psalmi 28.5

Greșește foarte mult omul care nu acordă atenție faptelor Domnului. Există o revelație pe care o vom putea primi doar dacă vom lua aminte nu numai la lucrările săvârșite de Cel Preaînalt în trecut, ci și la cele realizate de El în zilele noastre. Fără această revelație, nu vom avea niciodată credința ca astfel de minuni să ni se întâmple. Faptul că această îndrumare vine de la Tatăl ceresc este o dovadă că El vrea ca noi să fim părtași ai aceleași binecuvântări.

După cum am văzut deja, este benefic să vezi ce face Dumnezeu pentru ca sufletul tău să fie inspirat și să crească în credință. Cu mult timp în urmă, cei care au urmat învățăturile Scripturilor au câștigat o încredere puternică în Tatăl. Nu are rost să petreci zile și nopți rugând pe Domnul să-ți dea o credință puternică, deoarece formula pentru dobândirea unei astfel de credințe este aceasta.

Cei răi nu sunt niciodată atenți la ceea ce au făcut mâinile Celui Preaînalt. Aceștia sunt stăpâniți de duhul greșelii, care nu-i lasă să urmeze sfaturile date din Rai. Ori, cel rău veghează asupra celor cărora le-a oprit înțelegerea, ca nu cumva să le strălucească lumina și să scape din ghearele sale. Din păcate, mulți dintre cei mântuiți au lăsat ca vrăjmașul să-i împiedice să fie luminați.

Unii oameni nici măcar nu înțeleg de ce au permis ca alte lucruri să aibă întâietate în viața lor. Ei își fac timp să citească, să se distreze, cât și pentru o multitudine de activități, dar nu și să învețe ceea ce îi învață Cel Atotputernic. De aceea, vor fi lăsați să nu-și vadă împlinite visele. Ce trist! Visează, dar nu pot realiza ceea ce își imaginează, pentru că nu sunt atenți la ceea ce Domnul a făcut în vechime și face astăzi.

Oricine disprețuiește sfatul lui Dumnezeu va fi nimicit și niciodată refăcut. Cuvântul îi avertizează pe cei care cred că stau în picioare că trebuie să fie atenți să nu cadă (1 Corinteni 10:12). Taina pentru a avea aceeași credință pe care o aveau Isus, apostolii și alți oameni folosiți de Domnul, este să iei seama la lucrările lui Dumnezeu. Procedând astfel, această credință ți se va da și ție.

Atitudinile celor care nu apreciază faptele Domnului sunt comune tuturor celor care se dedau răutăților, iar acest lucru dovedește că sunt sub stăpânirea diavolului. Ori, cine se lasă folosit de Satana nu va fi niciodată prieten cu Dumnezeu. Din acest motiv, examinați-vă atitudinile pe care le-ați avut față de credința în Isus. Dacă veți avea vreodată nevoie de ajutor, nu vi se va da dacă vă aflați în păcat.

Cei care slujesc Tatălui veșnic vor fi păziți în vremuri de nenorocire, care vin întotdeauna și aduc suferință multor oameni. Domnul îi avertizează pe cei răi și pe cei care se poartă ca ei că vor fi nimiciți și nu vor mai fi născuți din nou. Deci, de ce să ne opunem?

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!