Mesajul zilei

31/07/2021 - HOTĂRÂRE NEFERICITĂ

Dar ei zic: ‘Degeaba! Căci noi ne vom urma gândurile noastre şi vom lucra fiecare după pornirile inimii noastre rele!’

Ieremia 18.12

Omul ia cea mai proastă hotărâre când răspunde ispitei. Cât de multe ori, chiar știind de pedeapsa ce urmează pentru cei care primesc propunerile lui Satana, nu o facem și noi? Suntem ca niște copii neascultători, diferența fiind că suntem conștienți de ceea ce se întâmplă cu oamenii care părăsesc calea bună pentru a merge în întuneric. Ar fi bine să vă cântăriți deciziile până nu este prea târziu.

Dumnezeu îți poate schimba inima rea ​​într-una după voia Sa. Una dintre greșelile pe care le facem este să credem că suntem diferiți de ceilalți și, prin urmare, putem face unele lucruri care, deși interzise, ​​credem că sunt bune pentru noi. Ori, când Domnul ne interzice să facem ceva, este pentru a nu cădea sub autoritatea diavolului. Fii înțelept și stai departe de păcat.

Când omul părăsește răul, Cel Preaînalt îl transformă într-un trofeu de onoare, o făptură după propria Sa inimă. Însă, când își împietrește inima și nu ascultă de Domnul, este lăsat în voia propriilor dorințe. Apoi, diavolul acționează, punând stăpânire pe acel individ, care îi devine rob. Astfel, anii de pace, prosperitate și sănătate dispar ca prin magie.

Cel Atotputernic are puterea de a realiza totul. Dacă Îl ascultăm, El ne va face un succes; dar dacă nu-L ascultăm, sfârșitul nostru va fi dezastruos. Deci, de ce să disprețuim Izvorul binelui și să ne plecăm pentru a ne încrede în izvorul răului? Oricine preferă „iubirea” unui lucru rău ia hotărârea cea mai nefericită. Numai dragostea adevărată ar trebui să ne atragă atenția. Există plăcere doar atunci când acțiunile noastre sunt curate, fără nicio stricăciune.

Chiar dacă ați primit cele mai bune promisiuni de la Cel Preaînalt, puteți fi totuși un motiv de batjocură și rușine. Cei care nu păstrează ceea ce li s-a încredințat constată că promisiunile au trecut și nu au putut fi respectate. Ori, Cel Atotputernic va face ceea ce a promis dacă ne vom face partea noastră. Promisiunile sfinte sunt condiționate; nu le vom putea revendica dacă nu am răspuns la ceea ce acestea ne cer.

Domnul este pregătit să te înalțe sau să te pedepsească; ce preferi tu? În Ziua cea mare, din Avocat El va deveni Judecător. Așadar, nu uitați că decizia voastră va arăta ce va fi Dumnezeu pentru voi. Pe lângă pedeapsa veșnică, dacă sunteți interesați doar de ceea ce vi se poate întâmpla aici în această lume, atunci sunteți fără minte. Nefiind sub paza sfântă, diavolul vă poate lovi viața cu orice rău.

Omul care urmează planurile Celui Preaînalt devine victorios. Oricine se străduiește să asculte poruncile va vedea că a asta a fost în viața sa ca lumina strălucitoare a lui Dumnezeu, luminându-i drumul. Cei care nu se străduiesc să îndeplinească planul divin merg în întuneric și cu siguranță vor cădea.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu tine!