Mesajul zilei

01/08/2021 - STAI DEPARTE DE EI!

Fiule, să nu porneşti la drum cu ei, abate-ţi piciorul de pe cărarea lor!

Proverbele 1.15

Învățăturile lui Dumnezeu îți desăvârșesc personalitatea. Cei care nu le au nu vor respecta niciodată binele și, prin urmare, la o simplă ispită, pot cădea în mâinile lui Satana. Oricine își prețuiește fericirea veșnică trebuie să se examineze pe sine și să vadă dacă are întotdeauna poruncile Domnului cu el și dacă le păzește. Oricine nu stă de veghe sau nu se roagă va ceda cu siguranță la șiretlicurile diavolului.

Nu permiteți celor răi să vă ispitească sau să vă influențeze. Celor care sunt conduși de diavol nu le pasă ce mijloace sunt folosite pentru a-și îndeplini cererile. Chiar dacă acești oameni te respectă, pentru că sunt conduși și folosiți de Satana, vor colabora cu cel rău pentru a te scoate din mâinile lui Dumnezeu și a te face să cazi în mrejele rele.

Să nu doriți niciodată să vă distrați sau să profitați de ingeniozitatea unei persoane, deoarece Creatorul o va răzbuna pe deplin. Orice anormalitate în formarea caracterului cuiva este lucrarea vrăjmașului. Cei naivi arată că există o lucrare a celui rău în viața lor; dar cei care sunt în Dumnezeu trebuie să aibă simplitatea porumbelului și înțelepciunea șarpelui pentru a nu cădea în păcat. De aceea, respectați Cuvântul Domnului.

De ce să fii părtaș la distrugerea morală sau fizică a cuiva? Amintiți-vă că Cel Preaînalt este răzbunătorul acelui om. Diavolul nu-și face singur treaba, ci caută o persoană care să-l ajute să doboare pe cei neatenți, pe cei care nu sunt încă formați în viață și pe cei care nu veghează și nu se roagă și, prin urmare, cad mereu în ispită. Nu colaborați niciodată cu distrugătorul, deoarece Dumnezeu vă va trage la răspundere pentru toate faptele voastre.

Lucrul ce nu vine în mod legal va fi o mare pagubă pentru cel ce îl primește. Prin urmare, nu vă jucați cu avertismentele Domnului Isus. Dacă se întâmplă acest lucru, veți suferi, fără îndoială, foarte mult. Naivul poate fi tânăr sau bătrân sau cineva cu mintea în formare. Important este să nu-ți pierzi frica de Cel Preaînalt, și nici să te comporți ca un smintit. Trebuie să fii ferm în sfințenie.

Nu-ți fă de lucru cu răul. Chiar dacă ai un mic profit sau plăcere, dacă nu este ceva îngăduit de Cuvântul lui Dumnezeu, va fi în zadar. Să știți că omul care ascultă de ispititor se află sub puterea sa. Ceea ce obții necinstit este ca o otravă care te va face să afli a doua moarte. Prin urmare, nu deschideți niciodată ușa vreunei ispite, pentru că dacă o veți face, veți fi asupriți și chinuiți de duhul rău.

Cei care primesc orice ajutor de la diavol, dacă nu se pocăiesc și nu își primesc iertarea, vor fi morți. Plata pentru orice nelegiuire este moartea, firea lui Satana (Romani 6:23). Cel mai rău lucru este să fii lovit de o săgeată a diavolului și să nu ai puterea să te aperi de ea.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!