Mesajul zilei

02/08/2021 - ÎNTREABĂ PE DOMNUL!

„Vai – zice Domnul – de copiii răzvrătiţi, care iau hotărâri fără Mine, fac legăminte care nu vin din Duhul Meu şi îngrămădesc astfel păcat peste păcat!”

Isaia 30.1

Copilul lui Dumnezeu care face planuri fără să întrebe pe Domnul este considerat un răzvrătit. Prin urmare, niciun mântuit nu ar trebui să ia vreo hotărâre, dar nici să ceară sfatul unui om, fiindcă Domnul este singurul care știe totul și nu refuză să răspundă celor care Îl caută. În orice nevoie vă aflați, mergeți direct la Izvorul puterii și iubirii și puneți cererea voastră înaintea Lui. El a promis că va îndeplini orice cerere făcută în Numele lui Isus.

A lua sfaturi de la oricine altcineva este o răzvrătire în ochii Domnului, deoarece numai El cunoaște cea mai bună cale pentru ai Săi. Așadar, nu riscați să întrebați pe oricine care este calea de urmat. Dacă o faceți, chiar și cu cele mai bune intenții, sau sfătuiți de cineva la care țineți, fără îndoială, veți face una dintre cele mai mari greșeli din viață. Îndrumarea dreaptă vine doar de la Cel Preaînalt.

Nu ridicați niciodată pe un om în Dumnezeu la ceea ce nu este și nu va fi niciodată: Dumnezeu. Oricine pretinde că se află sub ungerea unui minister greșește grav, deoarece conducătorul acestei lucrări este doar o ființă umană ca oricare alta. Lucrul drept este să fiți fideli lucrării în care Domnul v-a pus. Nu vă lăsați păcăliți de ideea lumească de a vă adăposti sub pavăza unui muritor.

Omul care se retrage de sub ocrotirea Celui Preaînalt, dând putere altuia să-l păzească, adună păcat peste păcat. Aceasta este o mare greșeală, ceva care vă va face să regretați amarnic. Prin urmare, nu dați nimănui autoritate asupra vieții voastre, ca să nu vă îndepărtați de singura protecție adevărată, aceea a Domnului. Diavolul face un efort uriaș pentru a te scoate de sub ocrotirea sfântă.

Nu veți găsi un singur pasaj în Scriptură care să spună că războinicii lui David se aflau sub protecția lui. Regele însuși a consemnat că Dumnezeu îl protejează pe el, cât și pe cei care au încredere în el. Nu este nici un motiv pentru care un om să aibă nevoie de ocrotirea altcuiva, dacă o are pe cea a Celui Preaînalt. Oricine face legământ cu Cel Atotputernic nu este expus lucrării duhurilor rele.

Copiii neascultători plătesc scump din cauză că nu se supun Scripturilor; astfel, vor plăti mult mai mult în veci de veci. Din acest motiv, nu cereți sfat omului; poate că nici măcar nu este un păcat, dar Biblia nu dă nimănui puterea de sfătuitor. Numai Dumnezeu ne poate spune ce să facem și pe ce cale să mergem.

Duhul Sfânt este gata să ne călăuzească în toate lucrurile și face acest lucru prin Cuvânt, spunând tot ce a auzit, pentru că nu vorbește de la Sine. Cei care se supun Lui nu vor fi niciodată puși să facă ceea ce Cuvântul condamnă și, astfel, vor face pe plac lui Dumnezeu cel Atotputernic.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!