Mesajul zilei

03/08/2021 - DUMNEZEUL CARE NU GREȘEȘTE NICIODATĂ

Tu, însă, ai urmărit de aproape învăţătura mea, purtarea mea, hotărârea mea, credinţa mea, îndelunga mea răbdare, dragostea mea, răbdarea mea,  prigonirile şi suferinţele care au venit peste mine în Antiohia, în Iconia şi în Listra. Ştii ce prigoniri am răbdat, şi totuşi Domnul m-a izbăvit din toate.

2 Timotei 3.10,11

Ce învățător nu a fost Pavel pentru Timotei și pentru toți cei care i-au împărtășit nobila misiune dată de Tatăl! Apostolul le putea aminti ceea ce îi învățase. Acești bărbați au avut un mare învățător în credință și așa trebuie să fie mereu, ca oamenii să învețe de la adevărații slujitori ai Domnului, care să le fie o adevărată pildă. Astfel, generația următoare va avea pe cine să urmeze drept exemplu, și nu pe cel ce s-a lepădat de credință.

Pilda acestui slujitor al Celui Preaînalt ne face să trăim în așa fel încât toți cei care au fost puși de Domnul în jurul nostru să nu aibă niciodată parte de lecții proaste. Cei rătăciți trebuie să cunoască valoarea sfințeniei prin noi, ca să nu se răzvrătească. Fie ca și alții să fie mai puternici decât am fost noi, văzând în noi că este roditor și profitabil să ascultăm întotdeauna de Dumnezeu.

Învățătura apostolului era una de totală supunere față de ceea ce Duhul lui Dumnezeu l-a învățat prin Scripturi. Așadar, atitudinea noastră nu poate fi diferită; căci, altfel, nu vom fi pe placul Domnului. Nu trebuie să inventăm și să spunem povești, să cădem în minciună sau în păcat, pentru că Împărăția Cerurilor nu poate fi făcută de rușine de nicio lucrare rea sau proastă pe care o facem; suntem obligați să fim lumina acestei lumi (Efeseni 5: 8).

Apostolul amintește un număr de sfaturi pe care le-a învățat în Cuvântul lui Dumnezeu. El susține că Timotei l-a urmat în toate aceste virtuți. Oricine este învățat de Tatăl ceresc trebuie să se poarte la fel. Evanghelia are nevoie de acest fel de oameni, care sunt gata de orice sacrifiu de dragul Împărăției și se uită la Isus tot timpul pentru că înțeleg că nu pot și nu trebuie să slujească la doi stăpâni.

Oriunde unde mergem sau orice vine peste noi, obligația noastră ca rob al lui Dumnezeu este întotdeauna de a-I sluji, fără a lăsa ca descurajarea să ne stăpânească. Desigur, vrăjmașul se va strădui să vă facă rău, dar dacă sunteți cu adevărat în Dumnezeu, îl veți birui în Numele lui Isus. Amintiți-vă că tot ceea ce gândiți, planificați și faceți va fi arătat în ziua întoarcerii Domnului (Romani 14:12), deci trăiți în așa fel încât să nu vă fie rușine.

Domnul știe să ne izbăvească de toate prigonirile și, fără îndoială, înțelegem că ele fac parte din învățătura noastră. Credem că răsplata noastră va fi mai mare decât prigonirile, pentru că Cel Preaînalt păstrează pentru Sine pe slujitorul cuvios și credincios. Însă, celui căruia îi place ceea ce îi arată diavolul nu poate sluji marelui Împărat.

Urmați ceea ce Dumnezeu v-a spus, pentru că El v-a chemat să faceți parte din Împărăția Lui. Credeți că misiunea voastră se va mări cu fiecare zi ce Îi slujiți din toată inima. Nu aveți cum să fiți înfrânți dacă îndepliniți poruncile din Rai.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să fie cu voi!