Mesajul zilei

04/08/2021 - DOMNUL ÎȚI AUDE STRIGĂTUL

El împlineşte dorinţele celor ce se tem de El, le aude strigătul şi-i scapă.

Psalmi 145.19

Dumnezeul nostru este complet și desăvârșit în toate lucrările Sale. După cum s-a prorocit în Scripturi, cei care Îl ascultă vor mânca cele mai bune roade (Isaia 1:19). În Domnul, nu sunt lipsuri sau osândiri. Este de ajuns să luăm Calea cea bună, pentru a fi auziți de El. Putem vedea cum este El prin modul de viață al lui Isus printre noi. Nazarineanul cel blând a arătat exact voința Tatălui în ajutorarea nevoiașilor care-L căutau.

Când trăim revelațiile Cuvântului sfânt, Cel Preaînalt ne sfătuiește și în legătură cu dorințele noastre, ne face să gândim așa cum gândește El și să ne purtăm în același mod în care S-ar purta El dacă ar fi în mijlocul nostru. Dacă Domnul lucrează în numele nostru, nu vom avea dificultăți atât timp cât vom continua să îndeplinim poruncile Sale. Oricine nu acordă întâietate Cuvântului lui Dumnezeu în viață greșește, pentru că acesta reprezintă pe Isus.

Cei care respectă pe Tatăl ceresc și ascultă de sfaturile Sale vor vedea că toate dorințele le vor fi îndeplinite. Fără îndoială, oricine este în comuniune cu Dumnezeu va fi conștient că dorințele îi vor fi inspirate de El și, dacă apare vreun rău, slujitorul credincios își va da seama imediat că nu vine de la Domnul. Pe de altă parte, creștinul care acceptă ispita dovedește că nu este în comuniune cu Cel Preaînalt.

Promisiunile către cei care se lasă călăuziți de Creator continuă și aceștia vor fi iubiți de Tatăl, odată ce păzesc poruncile Sale (Ioan 14:21) și nu vor avea nicio limită în a fi ajutați de Domnul. Dar de ce oare există oameni care nu fac ceea ce le este poruncit? Ideea este că diavolul nu vrea ca nimeni să fie binecuvântarea pe care Dumnezeu a prevăzut-o și se teme că oamenii sunt o amenințare pentru el. De fapt, cei mântuiți vor fi auziți de Dumnezeu cu toate strigătele lor.

Nu este nimic mai bun decât să avem încredere în faptul că, atunci când vom avea vreo nevoie și vom striga, vom fi auziți imediat (Psalmi 31:22). Acest lucru ne face să umblăm fără nici o teamă și ne dă putere să fim de neclintit în a îndeplini ceea ce ni s-a dat. Dacă urmați învățăturile Cuvântului, veți avea o legătură puternică cu Cel Preaînalt și nicio încercare grea nu vă va afecta.

Promisiunea mântuirii include vindecarea bolilor, iertarea păcatelor și rezolvarea tuturor problemelor voastre. Deoarece a promis că ne va mântui, nu trebuie să ne temem de nimic în niciun moment (Isaia 41:10). Chiar dacă ne aflăm într-o situație nefavorabilă, considerată incurabilă sau fără rezolvare, putem cere ajutorul sfânt, deoarece binecuvântările nu au limite. Pentru împlinirea promisiunilor lui Dumnezeu, nu mai rămâne decât să credeți. Nu vă speriați și nu acceptați nicio minciună de la diavol.

Cei mântuiți au fost izbăviți de întuneric, de sărăcie și suferință. Acum suntem membri - parte în Trupul lui Hristos. Prin urmare, nu avem de ce să ne fie teamă. După ce ați auzit o poruncă de la Domnul, plecați imediat să o îndepliniți. Dacă sunteți atacați de vreun rău, nu-l lăsați să rămână în ființa voastră. Cererea voastră, în Numele lui Isus, nu va da greș niciodată; căci, când folosiți Numele care este mai presus de toate numele (Filipeni 2.9), onoarea lui Dumnezeu este în joc.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!