Mesajul zilei

06/08/2021 - ISUS S-A DESCOPERIT ÎN TINE

Să descopere în mine pe Fiul Său, ca să-L vestesc între neamuri, îndată n-am întrebat pe niciun om.

Galateni 1.16

Dumnezeu cel Atotputernic are puterea inițiativei pentru că El este desăvârșit în toate privințele și El este atotștiutor – știe totul. Oricine îi acordă atenție ia cea mai bună hotărâre. Contrariul este de asemenea valabil din cauză că omul care refuză să respecte ceea ce spune Creatorul pierde lucrul cel mai bun. Dacă cineva obține o notă bună la un test fără ajutorul sfânt, nu ar trebui să aprindă artificii pentru a sărbători, pentru că, dacă ar fi ascultat de Domnul, ar fi primit una și mai bună.

Cine ascultă de Domnul are o purtare care îi va da o mare bucurie: să ia cea mai bună hotărâre ce se va și împlini. Cel Preaînalt ne oferă formula pentru a trăi bine promițând că, dacă vrem și ascultăm de ceea ce El ne arată, vom mânca roadele cele mai bune de pe acest pământ (Isaia 1:19). Prin spusele acestui proroc, cel care nu a fost binecuvântat își va da seama că motivul pentru care suferă din cauză că îi lipsesc cele mai bune lucruri este că nu vrea binecuvântările Domnului și nici nu-L ascultă.

Această afirmație din Galateni 1:16 poate umple golul din inimile multora. Pavel era conștient că Fiul lui Dumnezeu fusese descoperit în el. Ori, dacă suntem chemați să facem parte din Trupul lui Hristos, dacă trecem prin noua naștere și nu suntem în păcat, El va fi revelat și în noi. Astfel, vom putea trăi la cel mai înalt nivel. Hristos în noi este nădejdea slavei (Coloseni 1:27).

Un creștin va putea să-l aducă pe Mântuitorul la cei rătăciți prin cuvânt sau faptă numai dacă Hristos S-a descoperit în el. Astfel, oamenii vor observa că există ceva special în viața lui, deoarece acest slujitor al lui Dumnezeu reacționează diferit la lucrurile rele, cu o atitudine victorioasă a cuiva care nu se pleacă în fața vrăjmașului, știe să se bucure de pace și folosește puterea Tatălui ceresc în orice moment. Oricine îl are pe Fiul Său în viață este pregătit pentru fiecare luptă.

Nu trebuie să te strădui pentru a te dovedi câștigător, pentru că oricine este, demonstrează acest lucru, fără niciun efort și în orice moment. Cea mai bună propovăduire pe care o putem face este în felul în care trăim. Oricine este disperat să obțină bunurile necesare sau încearcă să câștige totul prin strigare și apoi, când apare ceva ce îi poate oferi profit sau plăcere și-l adjudecă imediat, nu se bucură de comuniunea cu Cel Preaînalt.

Este crucial să nu întârzii să spui da Domnului; dacă nu acționezi imediat, s-ar putea să fii surprins fiindcă El poate alege pe altcineva. Dumnezeu nu încearcă să convingă pe nimeni să creadă ceea ce spune El. Credeți, fiindcă a avea încredere în El este datoria celor care I-au auzit glasul. Cine își închide inima la glasul sfânt, nu va intra în odihna Domnului. Dar de ce să rămâneți afară dacă Domnul vă deschide ușa? Oricine are judecată, când i se arată Cuvântul, și-l asumă imediat.

Fericiți sunt oamenii care cred în revelațiile Scripturii (Proverbele 13:13). Acordați atenție acestui amănunt, deoarece Dumnezeu vorbește numai prin Cuvântul Său. Odată ce L-ați auzit pe Domnul, îndepliniți planul ceresc fără să vă îndoiți, să vociferați sau să vă clătinați. Să știți că toate binecuvântările sfinte se împlinesc atunci când omul crede.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu tine!