Mesajul zilei

07/08/2021 - ÎMBĂIERE NECESARĂ

Toţi care aţi fost botezaţi pentru Hristos v-aţi îmbrăcat cu Hristos.

Galateni 3.27

După ce primim pe Isus drept Mântuitorul nostru, trebuie să fim botezați în apă și în Duhul Sfânt, deoarece lucrarea nu va fi completă fără această îmbăiere. Fără ungerea aceasta specială, creștinul este neputincios și, oricât de bune i-ar fi intențiile, fără primirea puterii de Sus, nu îi va fi posibil să facă lucrarea cu desăvârșire. Fă tot ce trebuie pentru a fi plin de Duhul Sfânt.

Isus i-a îndrumat pe ucenici să rămână în orașul Ierusalim până când au fost botezați de Sus în Duhul Sfânt (Luca 24,49). Domnul știa ce va face lipsa acestui botez în ei: ucenicii Săi nu vor fi în stare să audă învățăturile Sale și nu vor fi călăuziți pe Calea cea bună. Fără putere, ei s-ar supune dorințelor vrăjmașului. Numai cei care primesc ungerea cerească reușesc în credința lor în Hristos.

Nu este nicio modalitate de a fi pregătit pentru a face lucrarea lui Dumnezeu și nici slujitorii Evangheliei nu vor putea face acest lucru dacă nu au puterea pe care o aduce botezul în Duh. Cu acest botez, procesul de convertire este complet. După ce te-ai născut din nou, este necesar să cauți, să pledezi și să nu te lași până când duhul tău nu este botezat. Dacă apare o întârziere, cu siguranță nu va fi din partea Celui Preaînalt.

În botezul cu apă, cel mântuit se dezbracă de trupul cărnii și al păcatului, îngroapă pe omul cel vechi, își are inima circumcisă, își obține iertarea păcatelor și iese din apă pentru a umbla în noua viață (Romani 6: 6). În botezul în Duhul Sfânt, copilul lui Dumnezeu este scufundat în Duhul Domnului și se îmbracă cu El. Apoi, el primește puterea de a face aceleași lucrări pe care le-a făcut Isus. Vestea bună este că promisiunea botezului este pentru toți cei care se convertesc.

Fără putere, nimeni nu va putea ajunge departe. Dacă copilul lui Dumnezeu nu primește acest har, nu va putea face lucrarea sfântă. Dacă încercați să împliniți ceea ce poruncește Tatăl ceresc, fără a avea puterea din Ceruri, nu veți reuși. Lucrarea făcută fără Duhul Sfânt este imperfectă, chiar dacă omul dă tot ce este mai bun. Duhul este cel care ne călăuzește în tot adevărul și ne învață cum și când să realizăm ceea ce ni se poruncește să facem.

Oricine este gol în Dumnezeu este în pericol de a fi umplut cu duhuri rele. Isus a învățat că diavolul, odată izgonit din viață, se plimbă prin locuri pustii și, negăsind odihnă, se întoarce să vadă cum îi este vechea casă. Văzând-o goală, măturată și împodobită, el se întoarce și ia alți șapte demoni mai răi decât el și intră în acel om. Astfel, starea din urmă a omului acestuia ajunge mai rea decât cea dintâi (Matei 12,43-45).

Nu vă luați o pauză în viață. Duceți-vă în prezența lui Dumnezeu, mărturisiți-vă sufletul și rugați pe Domnul să vă boteze. Nu va fi necesar să-L necăjim zi și noapte pentru a fi botezat, căci aceasta este dorința Lui. Dacă simțiți că trebuie să vă pocăiți de orice păcat, faceți-o imediat. Dar amintiți-vă că prin credință vi se va face această cerere, cât și oricare alta.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!