Mesajul zilei

08/08/2021 - A VENIT ÎMPLINIREA VREMII

Dar când a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege, ca să răscumpere pe cei ce erau sub Lege, pentru ca să căpătăm înfierea.

Galateni 4.4,5

Această afirmație conform căreia a venit împlinirea vremii este de o importanță vitală pentru oricine dorește să aibă succes în viață. Aceasta nu este o chestiune religioasă sau o filozofie creată de cineva, ci adevărul pe care toată lumea trebuie să îl cunoască. Fără această revelație, diavolul va continua să asuprească pe toată lumea și, din păcate, pe unii dintre copiii lui Dumnezeu. Cu toate acestea, oricine cunoaște adevărul va fi izbăvit de cel rău (Ioan 8:32).

Odată cu această sosire, am aflat că toate promisiunile au fost împlinite, iar acum avem acces la toate lucrurile. Nu trebuie să cerem Celui Preaînalt să le îndeplinească, ci mai degrabă să stabilim că ele, în Numele lui Isus, vin în viața noastră. Dacă aveți nevoie de o izbăvire, determinați-o chiar acum.

Nu mai există promisiuni de îndeplinit pentru ca cineva să aibă sănătate, pace, iertare, prosperitate, și multe alte lucruri bune. Putem trăi pe deplin liberi și mulțumiți. Ceea ce privește fericirea noastră, aceasta s-a împlinit odată cu împlinirea vremii. Înfierea noastră ca și copii ai lui Dumnezeu este o realitate, deci nu ne putem permite să fim înșelați de diavol; la urma urmei, în Hristos, răscumpărarea noastră este desăvârșită.

Isus a venit să caute și să mântuiască ce era pierdut (Luca 19:10). Fără îndoială, El nu a eșuat în misiunea dată de Tatăl. Aceasta este revelația versetului pe care îl studiem. Prin urmare, nu contează ce a făcut sau a amenințat diavolul că face cu viața ta. În acest moment, sunteți cu totul izbăviți de întuneric și nu numai că vă puteți striga libertatea, ci și puteți începe să trăiți într-un mod care este pe placul Domnului și vouă.

Așadar, în Isus, am fost făcuți copii ai lui Dumnezeu; de aceea, nu mai există nici o condamnare pentru noi (Romani 8: 1). Orice slăbiciune în caracterul, trupul, sufletul și credința ta poate fi acum distrusă. În Hristos ești mai mult decât biruitor (Romani 8:37). El te-a iubit pentru ca tu să-L poți iubi, primind și păzind poruncile Sale (Ioan 14:21). Toate acestea sunt pentru ca voi să fiți izbăviți de orice implicare malefică și să vă puteți duce în Rai la întoarcerea Domnului.

Trebuie să umblăm ca niște copii ai luminii, care au rezolvare problemelor (Efeseni 5: 8). Așadar, nu lăsa pe ispititor să te biruiască, pentru că în Isus a fost biruit deja. În loc să fii o povară cuiva, fii o binecuvântare. În loc să păcătuiești, fă și pe ceilalți să trăiască smeriți. Dumnezeu te va binecuvânta pentru orice faptă bună făcută de aproapele tău.

Cei care sunt copii ai Celui Preaînalt au acces la tot ceea ce este și are Tatăl. Deci, nu trăiți în lipsuri și nici nu încetați de a vă însuși ceea ce învățați prin Cuvântul lui Dumnezeu. Când Domnul ne deschide înțelegerea cu privire la unele binecuvântări pe care le avem în Hristos, acestea ne aparțin. Este doar o chestiune de a intra în posesia lor pentru a ne bucura de ele.

 

În Hristos, cu dragoste și tărie,

 

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!