Mesajul zilei

09/08/2021 - SPUNE MEREU ADEVĂRUL

M-am făcut oare vrăjmaşul vostru pentru că v-am spus adevărul?

Gălăteni 4.16

Omul care se leapădă de adevăr ia o hotărâre proastă. Cel ce a avut curajul să spună o minciună cuiva, să fure din ceea ce aparține aproapelui său, să-și dezonoreze soțul, ar trebui să aibă curajul să scape de demonul care l-a ispitit și asuprit. Nu este nimic mai primejdios decât să cazi în mâinile vrăjmașului și să fii ținta lucrărilor sale nimicitoare.

Mincinosul este copilul diavolului. „Paguba”, dacă spui adevărul, îți va fi marele câștig al vieții. Este mai bine să suferi pagube materiale pentru a face alegerea dreaptă decât să ai o lipsă în duh (Matei 10, 39). Nu-ți mai amâna hotărârea, fiindcă ar putea fi prea târziu. De ce să nesocotim îndrumările lui Isus și să nu ne împăcăm cu cei care sunt în drum cu noi?

Când un copil al lui Dumnezeu îți cere să-i explici un lucru, chiar dacă crezi că nu ai putea vorbi niciodată despre eșecul tău, asigură-te că spui adevărul. Profită de cerere ca un prilej pe care ți l-a dat Cel Veșnic. Rugăciunile tale nu pot fi zadarnice și nici nu te poți afla în mâinile distrugătorului. Tatăl îl va ajuta pe cel care suferă pentru Cuvântul Său și Împărăția Sa.

Spunând adevărul, faci dreptate. Prin urmare, nu înșela niciodată pe nimeni. Dacă ți se cere să-ți explici vreo purtare, nu mai fă din nou o greșeală. Nu-l lăsa pe diavol să te păcălească încă o dată inventând o poveste. Dacă spui adevărul, interlocutorul tău poate înțelege că ai fost folosit de ispititor și îți va ierta purtarea. Dar, dacă minți, Domnul nu-i va șterge suspiciunea din inimă și acesta va ști că ești un mincinos.

Pavel s-a împrietenit cu acei oameni spunând adevărul. Nu vei fi niciodată prieten cu cel pe care îl înșeli. Cea mai gravă greșeală nu este faptul că ai făcut ceva împotriva cuiva, ci minciuna pe care o spui și o tăinuiești. Aproapele tău se va îndoi pentru totdeauna și va fi rănit pe vecie, cu excepția cazului în care ești sincer. Prin urmare, nu-l lăsa niciodată pe Satana să-ți călăuzească viața, ci dă cu el de pământ.

Analizează-te și vezi dacă nu ai făcut vreun rău cuiva. Dacă da, caută ajutor la Cel Preaînalt pentru a spune adevărul. Chiar dacă suferi vreo pagubă făcând această alegere, aceasta va fi nemărginit mai mică decât dacă spui o minciună. Nu te lăsa păcălit de stăpânul răului. Dacă ușa îți este deschisă - și te lepezi de adevăr – asta te va duce la moarte (Romani 6:23).

Cei care spun adevărul sunt copii ai luminii și sunt acoperiți de haina Domnului. Prin urmare, nu pot fi atinși de diavol. Ei trăiesc în prezența sfântă, se bucură de dragostea cerească și păzesc întotdeauna cuvântul. Așadar, fii ferm în credința ta și nu-l lăsa pe realizatorul tuturor relelor să te aibă în mâinile sale.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!