Mesajul zilei

11/08/2021 - PUȚIN NECOPRESPUNZĂTORI

Iată, eu, Pavel, vă spun că, dacă vă veţi tăia împrejur, Hristos nu vă va folosi la nimic.

Galateni 5.2

Pavel a fost supărat de necunoașterea galatenilor. Ei s-au lăsat influențați de minciunile vrăjmașului. Diavolul s-a folosit de unii oameni pentru a-i întoarce de la Hristos, chiar dacă nu vorbeau rău despre Domnul. Acești frați ar putea continua să se numească creștini. Trebuiau doar să se lase circumciși. Argumentele apărătorilor circumciziei erau prea puternice și i-au încurcat pe mulți cu acea doctrină.

În zilele noastre, există grupuri care pretind că sunt evanghelice, dar apără principiile iudaismului. Pentru ei, bazele Legii sunt importante, deoarece respectă zilele, lunile, sărbătorile și alte legi ordonate de Moise izraeliților. În Faptele Apostolilor 15:20, doar patru cerințe rămân de respectat de Biserica lui Hristos. Cei care au fost de acord cu ceea ce a fost interzis sunt copii la începuturile în credință (Evrei 5:13).

Cei care doresc să-I placă lui Dumnezeu trebuie să vegheze și să se roage pentru a nu se îndepărta de Hristos. Circumcizia a fost o poruncă din Vechiul Testament, dar galatenii s-au lăsat amăgiți de explicațiile acestui ritual evreiesc. La fel, mulți care susțin păstrarea Sabatului sunt înșelați. Pentru ei, ceea ce Isus a învățat despre Sabat nu are o valoare mai mare decât Legea.

Există oameni care susțin că ar trebui să ținem sărbătorile corturilor. Însă, această sărbătoare, cât și altele ale Vechiului Legământ nu au nimic de-a face cu noi. Nu există nicio posibilitate de a fi în Hristos dacă păstrăm aceste rânduieli care sunt învechite și, prin urmare, nu au fost recunoscute ca porunci ce trebuie respectate de cei care l-au primit pe Isus drept Mântuitor. Nu vom atrage niciun evreu la mântuirea în Hristos dacă ne lăsăm conduși de vreun precept pe care Cuvântul nu îl îngăduie.

Evanghelia este superioară tuturor rânduielilor religioase. Chiar dacă o biserică bună scoate vreun lucru nou sau se întoarce la practicile evreiești, nu ar trebui luată în serios. O astfel de recomandare este condamnată în mod explicit în acest verset. Oricine se dăruiește acestor lucruri va fi despărțit de Hristos și nu va putea fi folosit de Domnul la nimic. Dacă nu vrei să fii folosit, te poți deda acestor obiceiuri religioase.

Ori, imaginează-ți ce nu se întâmplă cu omul care se închină la cel care a fost folosit de Cel Preaînalt în trecut. Nu există nici măcar o recomandare în Cartea Sfântă cu privire la un astfel de act. Dimpotrivă, există cerințe foarte clare asupra acestui subiect (Ex 20: 4,5). Isus, când a fost ispitit în deșert, a spus că trebuie să ne închinăm numai Atotputernicului (Matei 4:10). Cine se roagă la cineva care a murit pe nedrept sau a fost folosit în trecut nu se poate bucura de credință.

Având în vedere toate acestea, ce oare vei face tu? În ceea ce mă privește, vreau să mă străduiesc să fiu folositor în lucrarea sfântă. Fără îndoială, a fi chemat să participi la lucrarea mântuirii este un privilegiu foarte mare care, în niciun caz, nu ar trebui să fie întinat de practicile altor religii. Purtarea dreaptă este de a respecta Cuvântul întotdeauna.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!