Mesajul zilei

12/08/2021 - LUCRARE IMPORTANTĂ

Aşadar, cât avem prilej, să facem bine la toţi, şi mai ales fraţilor în credinţă.

Galateni 6.10

Ceasul care ne arată sfârșitul lucrării noastre se apropie de final și, când va sosi momentul, va suna ultima bătaie (1 Corinteni 15:52). Atunci, nu vom mai avea prilejul de a face binele sau de a duce Cuvântul dulce în inimile oamenilor. Liderii religiilor care s-au lepădat de Domnul Isus vor fi cuprinși de disperare pentru că se va dovedi că ceea ce au susținut este fals. Cu toate acestea, cei care s-au născut din nou se vor bucura că au fost aleși pentru a participa la Împărăția veșnică a lui Dumnezeu.

Dintre cei mântuiți, mulți vor suferi pentru că nu au profitat de harul dat lor. Primind această infuzie de dragoste cerească, am fost capabili să facem lucrarea așa cum a fost făcută de Isus. Cu toate acestea, din cauza grijilor vieții, a fascinației bogățiilor și a ambiției, Cuvântul trimis către noi a devenit neroditor și astfel cei pierduți și Împărăția lui Dumnezeu nu au mai putut profita de nimic.

Timpul pentru de a face binele ajunge la sfârșit. În Rai, nu vom găsi pe nimeni asuprit pentru a fi izbăvit, și nici bolnav pentru a fi vindecat. Darurile Duhului Sfânt trebuie folosite acum sau, de nu, când va veni Ziua cea mare, nu vom fi corespunzători din cauza a ceea ce nu am făcut cu darurile încredințate nouă (Matei 25: 14-46). De ce să fugi după ce este zadarnic? Oricine învață neprihănirea oamenilor va străluci pe vecie precum stelele (Daniel 12: 3)

Orice om mântuit de Isus este sub porunca de a face binele, pentru că El ne-a scos din imperiul întunericului și ne-a înzestrat cu puterea Sa de a-I face lucrarea (Coloseni 1:13). Exemplul ne-a fost dat de Învățător, care a mers peste tot făcând binele și izbăvind pe cei asupriți de diavol. Prin urmare, nu vom avea scuze în Ziua judecății; iar cei care au ales să meargă în păcat se vor pocăi enorm, dar va fi prea târziu.

Scriptura spune că trebuie să fim plini de Duhul Sfânt (Efeseni 5:18) și, pentru aceasta, trebuie să strigăm, pentru că oricine cere primește, oricine caută găsește și oricine bate la ușă i se va deschide (Luca 11: 9,10). Nicio scuză nu va fi primită, nici măcar dacă ar trebui să ai grijă de părinți 24 de ore pe zi. Nu vă lăsați înșelați, deoarece Cuvântul care vi s-a dat aduce cu sine puterea de a lucra ceea ce v-a anunțat (Isaia 55:11). Fii atent să nu fii tras la răspundere pentru cel pe care ți l-a încredințat Tatăl și care s-a pierdut.

Nu există o lucrare mai importantă de făcut decât aceea învățată de Isus - binele - pentru că oricine se va lua după urmele Învățătorului va fi răsplătit. Nu contează pentru cine, unde și când; ci, când simțiți impulsul sfânt, mergeți și eliberați pe cei pierduți și duceți-i în casa Tatălui. La urma urmei, numai cei care sunt născuți din nou pot face copii duhovnicești; ei sunt moștenirea Dumnezeului nostru. Nu vă lăsați înșelați de vrăjmaș, care nu îndeplinește condițiile de a face treaba.

Ai fost uns pentru a evangheliza pe cei săraci, pentru a vindeca pe cei cu inima frântă, pentru a reda orbilor lumina ochilor, pentru a elibera pe cei asupriți și pentru a anunța vremea Domnului (Isaia 61: 1-3). Tatăl vrea ca să păzești porunca ce ți s-a dat; de aceea, nu te feri să faci bine celor care au nevoie de el, pentru că în mâna ta se află harul de a elibera pe cei asupriți.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!