Mesajul zilei

15/08/2021 - ORÂNDUIALA CREȘTINULUI

Voi înşivă ştiţi ce trebuie să faceţi ca să ne urmaţi, căci noi n-am trăit în neorânduială, între voi.

2 Tesaloniceni 3.7

Trebuie să fim urmați de toți cei pe care îi convertim în Domnul, indiferent dacă sunt bărbați sau femei. La urma urmei, sunt ca niște copii și, prin urmare, vor respecta purtarea noastră, iar cel mai firesc lucru este să o aibă de exemplu. Vezi, așadar, ce lecție dai oilor tale. Nu te lua niciodată după lucrurile acestei vieți, nu accepta niciodată să fii în tovărășie cu lumea sau să nutrești sentimente profunde de prietenie față de ea.

Oricine are vreo slăbiciune trebuie să se roage pentru a fi izbăvit de un astfel de lucru rău, pentru că, dacă cineva vede că îl ai, fără a înțelege că este păcat, și-l poate dori în aceeași măsură. Copiii duhovnicești sunt ca cei naturali: ei învață mai mult prin gesturile noastre decât prin cuvintele noastre. Pericolul este ca ei să învețe ceea ce nu este bine. Acest caz se potrivește cu mustrarea dată de Isus despre faptul că omul responsabil de orice nelegiuire va suferi foarte mult (Matei 18: 7).

Pavel a spus că nu s-a purtat niciodată în neorânduială între tesaloniceni. Aceasta ar trebui să fie purtarea tuturor celor care primesc pe Isus ca Mântuitor, precum și a celor care propovăduiesc Cuvântul Sfânt. Trebuie să urmăm pe Cel Preaînalt care, în toate privințele, ne este exemplul. Ați putea să vi-L imaginați pe Domnul Isus așezat împreună cu cei batjocoritori, ascultând sau spunând glume nesocotite sau alte înșelăciuni?

Nu ieși niciodată din porunca sfântă. Pavel nu s-a purtat niciodată rău, și nici nu a încălcat niciunul dintre preceptele lui Dumnezeu. Creștinul care participă împreună cu oamenii lumii la proteste, greve și revolte, nu a aflat că, Cuvântul Domnului este singura modalitate de a schimba orice situație. Pe măsură ce păzești poruncile sfinte, vei afla că aceasta este taina de a fi iubit, binecuvântat de Tatăl.

Nu-ți ascunde sfințenia. În orice moment, fă în așa fel încât frații tăi să vadă, să înțeleagă și să ajungă la concluzia că ești diferit de ceilalți și că, în sufletul tău, există frica de Domnul; astfel, te vor lua de exemplu. Pe de altă parte, cei cărora le plac lucrurile greșite vor evita orice abordare față de tine, deoarece te va considera depășit și mult prea ”neinteresant”. Ceea ce contează este să-ți duci viața fără a te implica în practici ciudate și greșite.

Nu fi niciodată lacom, și nici nu accepta invitații la cină și ieșiri cu vreun membru al bisericii, întrucât prietenia care se dezvoltă între voi poate fi o cale de pierzanie pentru un astfel de om. Copiii nu pot vedea „goliciunea” părinților lor, pentru că se vor răzvrăti (Levitic 18: 7). Asta nu înseamnă că, din când în când, nu poți fi bucuria unei familii de la adunare acceptând invitația de a te avea oaspete acasă. Dar fii atent, pentru ca acest lucru să nu fie prea des.

Amintește-ți mereu că ești robul lui Hristos. Petrece-ți timpul de socializare pentru a căuta prezența sfântă. Omul lui Dumnezeu trebuie să aibă mereu o purtare care să fie considerată a fi mereu smerită ca cea a unui lucrător care nu se face de rușine (2 Timotei 2:15). Fie ca Domnul să fie cuprins de bucuria de a te vedea însoțindu-te cu oamenii fără a face vreun lucru rău.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul fie cu voi!