Mesajul zilei

16/08/2021 - CĂDERE INEVITABILĂ

Cine a dat pe Iacov pradă jafului, şi pe Israel în mâinile jefuitorilor? Oare nu Domnul, împotriva căruia am păcătuit? Ei n-au voit să umble pe căile Lui şi n-au ascultat Legea Lui.

Isaia 42.24

Când oamenii lui Dumnezeu își închid auzul la Adevăr și se lasă influențați de ispite, Domnul nu are altceva de făcut decât să-i dea pe cei dragi pe mâna jefuitorilor. În momentul în care te hotărăști să faci orice lucrare rea pentru a profita de o ispită care ți se pare plăcută, te întorci de la Domnul și intri în lumea înșelăciunii. Atunci ți se poate întâmpla orice rău. Dacă ți s-a întâmplat acest lucru, cere iertare și nu-l mai face.

Diavolul este hoțul care comandă imperiul răului de pe planeta noastră. El este capul demonilor care acționează la ordinele sale. Tărâmul răutății este unit în scopul de a ucide, jefui și distruge (Ioan 10: 10a). Urlând ca un leu, diavolul nu încetează de a ne da târcoale (1 Petru 5: 8). Ceea ce îl interesează este să te întinezi și să nu respecți învățăturile sfinte; astfel, te vei afla în mâna sa rea. Vezi cum ai slujit lui Dumnezeu.

Iacov și poporul lui Dumnezeu, care face parte din Legământul care nu va fi rupt niciodată, nu înțelege că practicile lor proaste fac ca clauzele suferinței să intre în vigoare. Ori, Domnul este un Dumnezeu credincios, căci nu Se poate tăgădui singur (2 Timotei 2:13). Dacă continui în greșeală, va veni ziua în care El va trebui să vă dea pe mâna jefuitorilor. Prin urmare, nu te împotrivi Duhului Sfânt, care vorbește prin Cuvânt, arătându-ți păcatul, neprihănirea și judecata (Ioan 16: 8).

Păcatul împotriva Celui Preaînalt apare atunci când omul cunoaște poruncile și nu le respectă; astfel, se îndepărtează de ocrotirea sfântă. Nu are rost să te rogi să fii o excepție pentru a-ți satisface pofta necuviincioasă. Chiar dacă Domnul nu-ți întoarce spatele atunci când păcătuiești, vrăjmașul își va susține „dreptul” de a te asupri. Cea mai mare nebunie este de a te purta contrar a ceea ce este scris în Cuvânt.

Refuzul de a merge pe căile lui Dumnezeu face ca omul să fie ca un orb, pentru că numai în ele există lumină. Când mergi pe cărările rele, nu mai poți înțelege Cuvântul Domnului și, prin urmare, nu primești harul divin, care îți va da înțelegere și putere să nu te supui șiretlicurilor vrăjmașului. Odată îndepărtat de Cel Preaînalt, îl vei avea pe Satana lângă tine. Acesta nu-ți va fi un tovarăș devotat, ci te va doborî pentru totdeauna.

Străduiește-te să fii pe căile lui Dumnezeu. Nu te lăsa niciodată purtat de minciuni, ură și alte lucruri care vin de la cel rău. Nu-ți lăsa nimic ascuns în inimă, pentru că tot ce vine de la acesta te va duce la distrugere (Ieremia 17: 9). Dacă ai căzut, trebuie să te pocăiești pentru a scăpa de dușman și a te apropia de Tatăl. Mergi pe cărările Domnului, care sunt plăcute, și nu aduc durere (Proverbele 10:22).

Ascultă de legea lui Dumnezeu. Nimic nu a fost pus acolo întâmplător. Puțină lumină dobândită prin ascultarea Domnului este suficientă pentru a-ți arăta calea de ieșire. Nu te lăsa amăgit de nimic greșit. Ia cea mai bună hotărâre din viață chiar acum. La urma urmei, izbăvirea ta depinde numai de tine.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!