Mesajul zilei

17/08/2021 - DOMNIREA ÎN VIAȚĂ

Dacă, deci, prin greşeala unuia singur, moartea a domnit prin el singur, cu mult mai mult cei ce primesc, în toată plinătatea, harul şi darul neprihănirii vor domni în viaţă prin acel unul singur, care este Isus Hristos!

Romani 5.17

Scriind scrisoarea către romani, Pavel a spus că moartea a domnit în lume până la Moise. Trebuie să fi fost cel mai dificil moment pentru omenire, deoarece diavolul a acționat ca suveran pe Pământ. Poate că nu a fost ușor pentru Avraam să nu se spurce, dar, din moment ce era un om de credință, s-a păstrat curat și, prin urmare, a auzit glasul lui Dumnezeu. La fel, în aceste zile, cu atât de multă publicitate bazată pe plăcerea trupească, doar cei care folosesc credința rămân curați.

După Lege, omul putea fi binecuvântat dacă Îi îndeplinea toate cerințele, ceea ce era aproape imposibil. Cei care s-au luptat și au putut trăi în conformitate cu Aceasta au atins binecuvântarea. Era bine, dar având în vedere condițiile în care se afla omul - despărțit de Dumnezeu – asta era tot ce se putea face. Păzind Legea, mulți erau pe placul lui Dumnezeu și, prin urmare, au realizat lucrări mari prin puterea sfântă.

Odată cu harul, adus de Domnul Isus, și împreună cu Adevărul, totul s-a schimbat pentru omenire. Asta trebuia făcut pentru ca omul să poată domni în viață. Cu toate acestea, diavolul a reușit să facă, timp de secole, ca ființa umană să-l asculte și să creeze o serie de reguli, astfel încât oamenii să nu folosească puterea Domnului. Însă, prin har, depinde de fiecare să-și primească măsura dorită.

Vezi ce spune Cuvântul despre cei care primesc harul din belșug. Isus a spus că primește numai cel care cere (Ioan 16:24); prin urmare, nu te limita când faci o cerere lui Dumnezeu, și nici la actul de a primi. Învățătorul a spus că orice vom cere în Numele Său ni se va da (Ioan 14:13). Apoi cere să ți se dea capacitatea de a primi abundența harului. De ce să aștepți să fii fericit în veșnicie dacă poți fi și aici?

Crede că ați primit din abundență harul și apoi însușește ți-l, înțelegând că ești responsabil de a primi ceea ce ceri, deoarece Dumnezeu nu încetează de a răspunde cererilor făcute în Numele lui Isus. Nu irosi ceea ce este dat de Cel Preaînalt, căci așa îți iei locul în Hristos. Reține că nu va domni în viață cel ce primește doar puțin din harul lui Dumnezeu, ci cel ce îl primește din plin.

Partea Domnului cu privire la faptul că suntem suverani în toate sectoarele vieții a fost deja îndeplinită. Prin urmare, nu accepta să trăiești cu mai puțin, dacă Dumnezeu îți oferă mai mult. Nu are rost să plângi și să te rogi pentru ceva care îți aparține deja. Totul este al tău în Hristos. Cu toate acestea, poți rămâne fără nimic dacă te porți ca un leneș. În har, ai mai mult decât ai nevoie. Prin urmare, fii ferm, neînfricat și îndrăzneț în a revendica și a-ți asuma ceea ce este al tău.

Binecuvântările primite trebuie folosite. Gura boului la treierat nu poate fi închisă (1 Timotei 5:18). Lucrătorii ar trebui să fie primii care să se bucură de roade. Determină că, de acum înainte, te vei bucura de tot ceea ce îți aparține ca parte a Noului Legământ

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!