Mesajul zilei

18/08/2021 - O VESTIRE MINUNATĂ

Acum dar nu este nicio osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus, care nu trăiesc după îndemnurile firii pământeşti, ci după îndemnurile Duhului.

Romani 8.1

Chiar și după ce au fost mântuiți, mulți oameni continuă să aibă sentimentul nevredniciei. Religia a reușit să împiedice vestirea crucii și, astfel, mulți nu înțeleg ce li s-a întâmplat prin noua naștere (Ioan 3.3). În ciuda faptului că au citit ceea ce a făcut Hristos pentru ei, cred că nu au valoare, că nu pot face aceleași lucrări pe care Isus le-a făcut și, mai mult de atât, unii trăiesc zi și noapte cerându-și iertare pentru păcatele săvârșite în timpul necredinței (Evrei 10:17) .

Procesul mântuirii trebuie explicat, altfel, majoritatea oamenilor nu se va bucura de această lucrare binecuvântată, realizată pentru noi pe Calvar. Isus nu ar plăti un preț atât de mare și costisitor pentru a ne lăsa să trăim așa cum făceau oamenii înainte de venirea Lui. Mesajul crucii este hotărâtor, puternic și definitiv. Oricine primește pe Isus drept Mântuitor este iertat - curățat - de păcatele sale și este izbăvit pe vecie (Ioan 8:32).

Înaintea lui Dumnezeu cel curat, toată omenirea este curată, dar acest lucru este valabil numai atunci când omul aude, înțelege și primește vestirea Evangheliei. Atunci, acesta este eliberat din imperiul păcatului și strămutat în Împărăția lui Dumnezeu (Coloseni 1:13). Toate lucrările greșite pe care le-a făcut în trecut încetează să mai existe. Astfel, va cunoaște noua naștere și va afla că acum este ca și cum nu ar fi păcătuit niciodată.

Creștinul care este în comuniune poate intra în prezența sfântă fără nici un sentiment de nevrednicie (Evrei 10:19). Bineînțeles că își va pleca capul din respect, dar nu pentru că este un biet păcătos, pentru că dacă înainte păcatul l-a condamnat la pedeapsa veșnică, acum, prin Isus Hristos, a devenit neprihănirea lui Dumnezeu (2 Corinteni 5:21). În acest fel, poți înfrunta diavolul cu credință și hotărâre, privind de sus în jos, ca de la superior la inferior. De la a fi un învins a ajuns să fie un biruitor.

Prin urmare, niciun mântuit nu trebuie să tremure atunci când se roagă lui Dumnezeu, și nici să creadă că nu i se va răspunde. Vechile tale păcate au fost spălate de sângele Domnului; așadar, nu mai există nicio condamnare (Apocalipsa 22:14). Ori, cei care sunt drepți nu se vor teme să ceară ajutorul dreptății. Așa trebuie să se poarte cel mântuit: fără a se teme de vrăjmaș sau de a cădea în vreo ispită cu trupul, sufletul și duhul, căci este izbăvit pe vecie.

Ia seama că acest lucru nu va avea loc ca prin minune. Dacă omul umblă după firea trupului, nimic nu i se va face nimic. Cel care nu își asumă Cuvântul și lasă învățăturile omului și ale diavolului să-i conducă viața nu va fi niciodată biruitorul pe care Domnul l-a făcut să fie. Acum ai ocazia minunată de a te ridica și de a te bucura de drepturi. Dacă acționezi în Numele lui Isus, nu există nici o modalitate de a pierde.

Umblă după cum Duhul lui Dumnezeu îți vorbește în Scriptură. Mângâietorul aude ceea ce se spune despre tine în Ceruri și îți dă de veste. Astfel, credința îți vine în inimă și cu ea îți poți determina binecuvântarea. Dumnezeu Își va onora toate promisiunile, dar pentru a fi vindecat sau iertat, este necesar să îți asumi ceea ce spune Cuvântul sfânt.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!