Mesajul zilei

19/08/2021 - CUM ÎȚI ESTE TRAIUL

Pentru ca porunca Legii să fie împlinită în noi, care trăim nu după îndemnurile firii pământeşti, ci după îndemnurile Duhului.

Romani 8.4

Ce preț nu a plătit Isus pentru ca noi să fim eliberați complet de puterea întunericului! Toate acestea pentru ca porunca Legii să se împlinească în noi. Cât de mult nu greșesc frații în Hristos care nu înțeleg acest lucru. Postesc, se roagă și se închină, dar nu li se întâmplă nimic. Creștinul trebuie să încerce să înțeleagă acest verset, astfel încât diavolul să nu-și poată face lucrarea distrugătoare în viața lui. Trebuie să fim cu adevărat biruitori în toate.

Biblia nu este o carte proastă, scrisă pentru oameni proști, care să se lase înșelați de un truc al omului. Scriptura este Manualul Creatorului, care este dragoste și vrea bunăstarea copiilor Săi. Deci, timp de 16 veacuri, El a folosit aproximativ 40 de oameni, fiecare diferit unul de altul și, în unele cazuri, nici măcar nu știau ce au scris ceilalți, pentru a ne informa despre toate lucrurile. Voia Sa este ca noi să avem succes.

Cea mai rău lucru al omului este acela de a nu acorda atenție celor scrise. În ceea ce privește păcatul comis de Adam, nimeni nu putea face nimic și toată lumea trebuia să plătească prețul. A nu-și învăța drepturile pentru a scăpa de ceea ce ne-a adus acea nebunie a celui dintâi om este marea problemă a umanității. Nu există nicio modalitate de a scăpa de lucrările diavolului dacă nu cunoaștem Adevărul. Misiunea noastră trebuie să fie transmiterea acestei cunoașteri.

Această afirmație a apostolului Pavel este foarte puternică. Tot ce a suferit Isus a fost pentru ca porunca Legii să se împlinească în noi. Acest lucru a avut deja loc; de aceea, nu există nicio modalitate prin care diavolul să te poată asupri, supunându-te unor tratamente medicale dureroase, ținându-te în nevoi, adulter sau vreun alt păcat. Copiii lui Dumnezeu nu pot să se lase stăpâniți de orice sentiment rău, să facă ceva greșit sau să nu-și mărturisească vreun fapt rău.

Legea era slăbită din cauza cărnii - natura omului - care, potrivit lui Isus, este zadarnică(Ioan 6:63). Cel Preaînalt a lucrat timp de milenii până la împlinirea vremii. Deci, El L-a trimis pe Fiul Său în lume pentru a muri în locul nostru. Fraților! Este un lucru foarte mare! Prin moartea lui Hristos ne=am câștigat viața, așa că nu putem primi nicio lucrare a lui Satana în noi.

Acum, trebuie să umblăm în Duhul lui Dumnezeu. Prin Cuvânt, El ne dezvăluie adevăruri pe care, atunci când Isus a fost aici pe pământ, nu le-am putut suporta sau pune în aplicare pentru că nu eram născuți din nou. Însă, vechile însemne ale păcatului au fost anulate, iar Țara Promisă este a noastră. În ea, există tot ce avem nevoie pentru a ne împlini în viață. Trezește-te, pentru că, din păcate, diavolul, învins de Isus, a fost învățătorul unor oameni care pretind că au fost mântuiți! Îndurare, Doamne!

S-a terminat cu sclavia! Am fost născuți din nou în familia sfântă și suntem plini de același Duh cu care a fost acoperit Isus. Nu avem nicio condamnare în contul nostru; prin urmare, putem determina tot ce învățăm în Cuvânt că ne aparține. Trebuie să o faci în Numele lui Isus pentru ca El să te facă un adevărat biruitor. Ridică-te și ia-ți în stăpânire ceea ce este al tău.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares



Rugăciune

Doamne ajută!