Mesajul zilei

20/08/2021 - NU-ȚI LIPSEȘTE NIMIC PENTRU A FI BIRUITOR

 Voi însă nu mai sunteţi pământeşti, ci duhovniceşti, dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte în adevăr în voi. Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.

Romani 8.9

Toți creștinii ar trebui să știe că nu sunt după firea trupului, pentru că așa nu l-ar lăsa pe cel rău să-i înșele. Cei care urmează îndemnul lumii văd plăcerile lumești ca pe o provocare greu de depășit. Însă, cei care se află în Duh nu se tem de atacurile diavolului, deoarece știu că în Hristos sunt mai mult decât biruitori (Rom. 8:37). Această declarație nu este un motto religios, ci strigătul de luptă al copiilor lui Dumnezeu când sunt atacați de forțele răului.

Poziția fiecărui mântuit este una de supremație totală asupra oricărui fel de ispită, dar nu toți o știu. Aceasta este cauza nelegiuirii din lucrarea Domnului, atâtor de multe înfrângeri în viața celor mântuiți. Pentru că nu își cunosc poziția, mulți creștini cad în păcat, se îndatorează, nu prosperă și suferă tot felul de traume în suflet, trup și duh. Viața ți se va schimba complet când vei înțelege ceea ce Isus te-a făcut să fii în El.

La sfârșitul procesului de mântuire - care începe cu pocăința, continuă cu botezul în apă și se termină cu botezul în Duhul Sfânt - creștinul este capabil să se ridice împotriva diavolului și a demonilor săi ca să-i alunge din viața sa. Omul trebuie, de asemenea, să ceară ca lucrările bune să îl însoțească. Așadar, vezi chiar acum în ce zonă ți-a atacat vrăjmașul viața și aruncă-te în luptă pentru a scăpa de tot ce este rău. Dumnezeu te va cinsti!

Duhul Sfânt nu este ca un nor care trece prin lume pentru a-i acoperi și întări pe copiii lui Dumnezeu, ci locuiește în tine, se află în ființa ta și nimeni nu ți-l poate lua. Necunoscând acest lucru, mulți se lasă înșelați de minciunile diavolului și, astfel, sunt asupriți de gânduri necurate și negative, de boli, de mizerie și de prea multe săgeți de foc aruncate de Satana pentru a-i împiedica să trăiască biruitori.

Dacă nu ai Duhul Sfânt în tine, nu ești mântuit. Oricine nu este mântuit acum, nu va fi mântuit nici în ziua întoarcerii lui Isus. Trebuie să-ți examinezi purtările, gândurile și ceea ce faci pentru Dumnezeu. Nu te juca cu mântuirea ta veșnică, nu te lăsa amăgit de cei înșelați de păcat, pentru că în cele din urmă tot ceea ce este de la diavol va fi o mărturie împotriva ta. Cine se întoarce de la Hristos este sub autoritatea diavolului.

Este foarte primejdios să umbli fără mântuire, fără ungerea sfântă. Dorința diavolului este ca tu să te lași înșelat de trucurile lui, astfel încât să-ți poată distruge complet viața. Nu este bine să lași niciun păcat să locuiască în tine, pentru că va fi ca un reprezentant al Iadului. Când păcătuiești, pierzi prezența sfântă și ești condamnat la pedeapsa cea veșnică. Astăzi este ziua de a te împăca cu Domnul și de a te umple cu Duhul Sfânt.

Nu rămâne în trup, ci caută prezența Duhului Sfânt. Dacă în vremurile de demult nu strigai potrivit adevărului sau dacă nu te rugai până când lacrimile nu ți se scurgeau pe față, acum a sosit vremea să te împaci cu Domnul și să lași harul sfânt să sălășluiască în tine din plin. Tu ești cel care îți hotărăști viitorul.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Doamne ajută!