Mesajul zilei

21/08/2021 - RUGĂCIUNEA ADEVĂRATĂ

Doamne, prin îndurarea Ta se bucură omul de viaţă, prin ea mai am şi eu suflare, căci Tu mă faci sănătos şi îmi dai iarăşi viaţa.

Isaia 38.16

Ezechiel, împăratul lui Iuda, temător de Dumnezeu, a primit un mesaj de la Domnul prin profetul Isaia că va muri. Știind cum să-și pledeze cauza înaintea Celui Preaînalt, a reușit să-și sfârșească zilele în pace. Este necesar să înțelegem tot ce ne spune Tatăl prin Cuvântul Său. Ceea ce ne vorbește El este ca un remediu care ne vindecă slăbiciunile, ne curăță de greșelile noastre și ne duce în prezența Lui.

Rugăciunea împăratului arată că și-a deschis sufletul înaintea Domnului și, prin urmare, a fost curățat de ceea ce îl întinase. Cei care își văd sfârșitul zilelor aproape și se găsesc cu probleme de nerezolvat - sau au primit un mesaj din Ceruri că nu vor fi vindecați și nici izbăviți și că le-a venit vremea să plece - trebuie să facă rugăciunea credinței, singura care are putere în toate situațiile.

În versetul 14 al aceluiași capitol, Ezechiel spune că a ciripit ca o rândunică și a gemut ca un porumbel; ochii îl dureau de atâta privit în sus în timp ce striga la Cel Preaînalt că a fost asuprit și că El ar trebui să-i fie sprijinul. Acest tip de plâns nu aduce vindecare, dar ajută la pregătirea sufletului pentru a înțelege ce trebuie îndreptat. Adevărul este că blestemul fără temei nu este împlinit (Proverbele 26: 2).

Când se face rugăciunea credinței, nu există nicio posibilitate ca Dumnezeu să nu răspundă la ea. Însă, pentru a ajunge la acest punct, trebuie să ne deschidem Domnului; căci, fără îndoială, trebuie să existe multe lucruri rele în noi care permit atacurile vrăjmașului. Când suntem deschiși pentru a auzi glasul sfânt, putem asculta sfaturile Lui. Este o lege care nu se schimbă niciodată: Cel care își ascunde fărădelegile nu propășește niciodată (Proverbele 28:13).

În strigătul său, împăratul și-a recunoscut greșeala și a plâns mult. Este ceva obișnuit ca oamenii să nu-și recunoască greșelile. Este de necrezut cum ajungem să ne mințim din mândrie. Cu toate acestea, oricine are Duhul lui Dumnezeu nu se înșală. Dacă El a observat ceva și ne-a avertizat, nu are rost să ne ascundem pentru a nu fi prinși. Este mai bine să spui adevărul și să ceri: roagă-te pentru mine. Când cineva lasă pe Domnul să-l convingă, acesta se deschide înaintea Lui.

Rugăciunea lui Ezechiel a fost tot mai puternică. Pe măsură ce trecea în faza pocăinței, a fost izbăvit de răul său de moarte și a exclamat: „m-a ascultat, și așa mi-a răspuns” (Isaia 38:15). Pentru cei care se împacă cu Domnul, promisiunile sunt întotdeauna îndeplinite. Dar dacă ascunzi ceva de cineva sau de Dumnezeu, nu vei primi un răspuns de la Cel Preaînalt. Numai hotărârea ta va face sau nu ca puterea lui Dumnezeu să te ajute. Lazăr a fost înviat numai atunci când piatra a fost scoasă.

Ezechiel a reușit ca credința să-i vorbească, spunând că își va petrece toți anii în pace. Există o soluție la fiecare problemă dacă lași ca Duhul Sfânt să te călăuzească. Să știi că păcatul este întotdeauna motivul pentru care nu suntem ajutați.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul fie cu voi!