Mesajul zilei

22/08/2021 - MĂDULARE ÎN TRUPUL LUI HRISTOS

Voi sunteţi trupul lui Hristos şi fiecare, în parte, mădularele lui.

1 Corinteni 12.27

Cât de minunat este harul lui Dumnezeu! Merită să ne amintim că, înainte de a ne converti, eram slugi ai diavolului și trăiam conform voinței sale (Efeseni 5: 8). Chemându-ne în Împărăția Sa, Domnul ne-a iertat, spunând că El nu va mai ține seama de ce am făcut în timpul neștiinței (Faptele Apostolilor 17:30). El ne-a lăsat o poruncă despre felul de a trăi, învățându-ne să ne purtăm bine cu toți oamenii, în special fraților în credință (Gal. 6.10). Prin urmare, greșelile nu ne vor fi niciodată amintite (Ieremia 31:34).

Oamenii mântuiți care s-au întors la păcat au probleme. Pentru ei, aproapele, chiar dacă este frate în Hristos, trebuie folosit doar pentru a le oferi profit și, în alte cazuri, plăcere. Cei care perseverează în credința în Isus nu se poartă niciodată în acest fel. Slujitorul lui Dumnezeu care se dedă greșelii va fi dat afară și nu va fi bun de nimic. Duhul Domnului nu va rămâne pururi în om (Geneza 6: 3a); de aceea, niciun slujitor al Celui Preaînalt nu ar trebui să se lase folosit de Satana.

Atâta timp cât cel mântuit nu își ia locul în Trupul lui Hristos, diavolul îl are în mâinile sale. Făcând voia lui Dumnezeu, creștinul se pune în legătură cu Creatorul. În acest fel, el devine o parte indivizibilă și inseparabilă a minunatului Trup al Domnului. Chiar dacă Satana se străduiește să te învingă, nu va reuși. Din momentul în care un om se predă Tatălui, El începe să-l învețe și să-l folosească pentru a-Și îndeplini voința.

Ca parte a Trupului lui Hristos, ești legat de Capul acestui Trup, de Domnul Isus. Deoarece I s-a dat toată puterea în Cer și pe Pământ (Matei 28:18), nu va exista nici măcar o singură dată când, de va fi strigat, să nu-ți răspundă. Cei care sunt conștienți de autoritatea lor în Fiul lui Dumnezeu îl fac pe diavol să se teamă. Isus este Capul și noi suntem membrele trupului Său. De aceea, poți pune capăt atacurilor diavolului asupra vieții tale.

Însă, odată cu convertirea, devii un membru deosebit. Astfel, Tatăl va acorda atenție la ceea ce facem pentru noi și apropiații noștri. Prin gurile noastre El poruncește duhurilor rele să plece, să vindece bolile și să rezolve problemele. Nu uita să răspunzi la îndemnurile pe care ți le dă El, dacă nu vrei să-L întristezi. Poți cere ceva după voia Sa și ți se va face imediat.

Isus știa că Tatăl era în El și El era în Tatăl; Ei una sunt (Ioan 10:30). Prin urmare, niciuna dintre determinările Sale nu a încetat de a fi împlinită. Când crezi că asta va fi valabil și cu tine, atunci, cu credință, să determini ca ceea ce îți aparține să-ți fie dat sau îndeplinit și lucrarea va fi făcută. Cum Dumnezeu nu face deosebire între oameni, putem crede că toate promisiunile care există în Scripturi ne aparțin.

Nu te aștepta la vreo magie, la venirea unui înger, la o apariție miraculoasă sau la orice altă manifestare divină care să fie specială pentru tine. Ceea ce Domnul a vrut să-ți arate a făcut-o deja prin Cuvânt. Când înțelegi că o promisiune biblică este pentru tine, poți și trebuie să o revendici imediat și apoi să crezi că ți-a fost dată.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Doamne ajută!