Mesajul zilei

23/08/2021 - CÂND EȘTI ÎN DUH

În Ziua Domnului eram în Duhul. Şi am auzit înapoia mea un glas puternic, ca sunetul unei trâmbiţe.

Apocalipsa 1.10

A fi în Duh înseamnă să te afli în cel mai bun moment al credinței tale. Atunci, te poți închina lui Dumnezeu așa cum trebuie și te poți ruga cât un uriaș. Nu contează de cât timp ai fost mântuit, ci dacă ai respectat poruncile. Taina de a fi în Domnul, care este Duhul, este să faci ceea ce ți se spune. Cei care nu se străduiesc să asculte de poruncile lui Dumnezeu pretind că sunt isteți, dar de fapt se poartă ca niște smintiți.

Apostolul Pavel, după ce i-a învățat pe frații din Efes cum ar trebui să se pregătească pentru bătăliile credinței, a spus că trebuie să se roage tot timpul, prin Duhul, și să vegheze la aceasta cu toată stăruința și rugăciunea pentru toți sfinții (Efeseni 6,18). Rugăciunea făcută când ești în legătură cu Cel Preaînalt ne face să fim auziți de El. Când ungerea este peste viața ta, gândești și te porți ca Isus, pe când El era în mijlocul nostru.

Apostolul Ioan, acum bătrân, a fost exilat pe insula Patmos. În timp ce se afla în Duh în ziua Domnului, el a auzit o voce atât de puternică în spatele lui, ca o trâmbiță. Uneori, Dumnezeu vorbește încet inimilor noastre; însă, alteori, El folosește un mod diferit de a ne transmite voia Sa. Important este să fii în Duh, astfel încât să fie posibil să auzi ce spune El. Cei care trăiesc după firea lumii - în carne - nu pot auzi niciodată vocea sfântă.

Căută să fii în legătură cu Domnul, ascultând Cuvântul Său și căutându-L în rugăciune. Când simți o bucurie în tine, ești vizitat de Dumnezeu; în acel moment, ești în Duh. Așadar, nu lăsa nimic să se pună între voi și El. De asemenea, fii conștient că El îți va vorbi. Odată ce vei înțelege ce îți spune Dumnezeu, vei fi gata să fii folosit de El.

Pavel a vorbit despre marea taină a evlaviei: Dumnezeul nostru s-a arătat în trup, dar a fost dovedit neprihănit în Duh (1 Timotei 3:16). Sincer nu înțeleg ce înseamnă asta, dar cu siguranță este un lucru bun și important. Dacă, într-o bună zi, Domnul îmi va da înțelegerea a ceea ce înseamnă asta, o voi transmite oamenilor mei. Cum este o taină, mintea umană nu o poate pătrunde. Numai Cel Preaînalt ne poate oferi revelația ei.

Când Ioan era în Duh, a văzut un tron ​​înălțat în Rai. L-a văzut și pe Cel care stătea pe Tron. Când vom fi în Duh, vom vedea multe lucruri pe care Dumnezeul nostru ni le va arăta. Dacă nu sunt lucruri pe care le putem vedea cu ochii noștri, atunci le vom vedea cu inima noastră, pentru că Domnul știe să transmită mesajul Său.

Dacă, în Duh, suntem duși în pustie, vom vedea partea păcatului, unde diavolul se pregătește pentru bătălii - atât cea finală, cât și cele de zi cu zi. Însă, cel mai bun lucru a fost că Ioan a văzut Noul Ierusalim, orașul marelui împărat. Toate revelațiile divine sunt importante pentru noi, dar trebuie să fim în Duh pentru a înțelege ce putem învăța de la ele.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!