Mesajul zilei

24/08/2021 - CHINUIEȘTE-ȚI SUFLETUL!

Căci neprihănitul acesta care locuia în mijlocul lor îşi chinuia în toate zilele sufletul lui neprihănit din pricina celor ce vedea şi auzea din faptele lor nelegiuite.

2 Petru 2.8

Lot a trecut prin cea mai desfrânată sărbătoare a păcătoșilor ce s-a pomenit vreodată. A văzut întregul ținut al Sodomei întrecând orice măsură, dar nu a profitat de ocazie pentru a face greșeli. Nu numai că nu a cedat păcatului, ci îl și condamna . Există mulți oameni care văd pe nelegiuit întinând curăția și demnitatea oamenilor, dar nu fac nimic. Lot a denunțat lucrările întunericului, chinuindu-și sufletul zi de zi. Oameni neprihăniți de astăzi trebuie să se poarte precum cei din vechime.

Unul dintre lucrurile de observat în descrierea Domnului despre Lot este că era drept, iar sufletul îi era curat. Sunt mulți care pretind că sunt drepți, dar au sufletul plin de gânduri și pofte stricate. Poate că acești oameni nu ar avea niciodată o relație homosexuală, dar le place să se gândească la două fete sau doi băieți împreună. Cei drepți înaintea lui Dumnezeu trebuie să aibă și suflete curate. Taina este de a nu ceda niciodată la ispitele diavolului.

De ce îngăduie oare Dumnezeu ca un om drept să locuiască printre oamenii care se complac în nevoi? Vecinii lui Lot erau extrem de pervertiți (Geneza 18:20), dar el nu s-a lăsat stricat de practicile lor. Domnul ne-a așezat ca lumina lumii și sarea pământului (Matei 5: 13-14). Dacă ne ducem cu adevărat viața pe altarul Celui Preaînalt, purtarea noastră curată și sfântă îi va ajuta pe mulți oameni să își îndrepte căile. La urma urmei, suntem cărțile vii ale Domnul (2 Cor 3.3).

Lupta este între bine și rău. Din păcate, vom vedea pe mulți părăsind Calea binelui pentru a urma minciunile răului. Cel mai rău lucru este că, în unele cazuri, responsabilitatea poate fi a noastră. Dușmanul sufletului nostru are puterea de a se transforma într-un înger al luminii (2 Corinteni 11:14) și, atunci, este capabil să se arate foarte evlavios, solidar și prietenos; dar oricine are Duhul lui Dumnezeu știe că este imposibil ca vrăjmașul să fie așa.

Nu-i da pace duhului tău. Să stai zi și noapte înaintea lui Dumnezeu și să dai în vileag lucrările lui Satana de care ai știință. În același timp, fii atent ca nimeni să nu te întineze sau să te îndepărteze de prezența sfântă, făcându-te astfel slugă diavolului. Tot ce Condamnă Cuvântul nu trebuie pus la îndoială. Demonii care au fost trimiși să strice lumea au și ajutoare a căror misiune este să-i facă pe oameni să-i ia în seamă.

Celui care nu îi pasă de comportamentul desfrânat al celor rătăciți sunt responsabili de păcatele lor. Una dintre misiunile noastre este de a fi mereu slujitori ai lui Dumnezeu, lăsând Duhul Sfânt să ne folosească ca mijlocitori de succes. Dacă Domnul ți-a permis să auzi sau să știi despre practici greșite, atunci El ți-a dat obligația de a folosi puterea sfântă în rugăciune pentru a-i pune capăt. Când te vei așeza pe tron, vei desface răul cu privirea (înțelegerea).

Fii atent la ceea ce auzi și vezi, pentru că ți se va da înțelegerea a ceea ce ar trebui să faci. Nu lua vreo hotărâre pe baza a ceea ce spun alții, ci pe ceea ce spun Scripturile. Pe măsură ce ești ridicat de Domnul ca autoritate asupra răului, ești de neînvins în îndeplinirea poruncii date.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!