Mesajul zilei

30/08/2021 - PUTEREA CELOR MÂNTUIȚI

Vă mai spun iarăşi că, dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu, care este în ceruri.

Psalmi 119.49,50

Isus a făcut o revelație importantă în acest verset, spunând că, dacă Biserica ar face un lucru pe Pământ, acesta s-ar face și în Rai și, la fel, orice lucru dezlegat pe Pământ s-ar dezlega și în Rai. Acest lucru este peste puterea noastră de înțelegere: avem noi o astfel de putere! Fără îndoială, în Scripturi, mai avem multe de descoperit. Partea noastră în mântuire este foarte mare.

Ca mădulare ale Trupului Său, avem o putere mai mare decât ne imaginăm. Nu putem însă prevesti nimic, nici măcar dorința de a ști mai multe. Când vom avea capacitatea, sau vom primi voia Tatălui, vom fi înștiințați despre minuni care vor surprinde pe tot poporul lui Dumnezeu. Lucrarea Domnului are nevoie ca noi să trăim în sfințenie și credință în același timp.

Elisei putea auzi ce se întâmpla în Damasc, în palatul împăratului Siriei, la aproximativ 300 km distanță de Samaria. Dacă este nevoie și dacă face parte din planul sfânt, vom putea auzi orice conversație ce are loc de cealaltă parte a lumii. Ceea ce s-a scris despre realizările eroilor credinței este un mesaj despre ceea ce Preaînaltul poate face pentru noi și prin noi. De fapt, trebuie doar să-I slujim.

Duhul Sfânt a venit să ne ajute să facem lucrarea. El ascultă ce se spune despre noi și ne transmite. El ne avertizează despre ceea ce urmează și ne dezvăluie ce putem obține în credință. El este celălalt Mângâietor pe care Îl va trimite Tatăl (Ioan 14:16). Viitorul lucrării Domnului va fi frumos, deoarece El nu va pierde bătălia în fața dușmanului. Responsabilitatea celor care fac lucrarea este mare; prin urmare, am fost avertizați de prilejurile de păcătuire (Matei 18: 7; 2 Corinteni 6: 3).

Ca mântuiți, trebuie să învățăm să umblăm în sfințenie pentru a rezista ispitei și Cuvântul să nu fie neroditor. Este important să ne amintim că ispitele nu vin numai din dorința de adulter și curvie, ci și din fascinația față de bogăție, putere și alte asemenea lucruri. Pastorii și-ar face un mare bine dacă ar considera orice ofertă din partea vreunei companii ca fiind un pas către adulter. Fugi de așa ceva!

Când oamenii lui Dumnezeu sunt desăvârșiți în credință și îi slujesc cu adevărat Domnului, pot fi folosiți de Duhul Sfânt pentru a face mari realizări în lucrarea sfântă. Deci, atunci când vă rugați să faceți ceva aici pe Pământ, va avea loc o lucrare în lumea duhovnicească. Dacă va fi nevoie de a dezlega ceva dăunător lucrării Domnului, acest lucru se va face.

Avem nevoie de slujitori adevărați ai lui Dumnezeu în mijlocul nostru, pentru că lucrarea Lui este foarte mare. Resursele vor veni, iar minciunile vor fi demascate. Eroii credinței au făcut acest lucru în trecut, supunând împărății, practicând dreptatea și primind făgăduințele. Pregătește-te să fii folosit mult de Cel Atotputernic.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!