Mesajul zilei

31/08/2021 - ÎNȚELEGERE GARANTATĂ

Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.

Matei 24.35

Nu cădea niciodată în ispita de a considera că acel cuvânt ce ți-a sărit în ochi în Scripturi s-ar putea să nu se împlinească. Dacă se întâmplă asta, va fi pe răspunderea ta. Când Domnul ne deschide înțelegerea pentru un lucru scris în Biblie, acesta ne aparține. În credință, trebuie să intrăm în posesia a tot ceea ce ni s-a descoperit. Din momentul în care Domnul ne dezvăluie ceva, este responsabilitatea noastră să realizăm acest lucru.

Cunoaștem mulți oameni care au crezut în Domnul și nu au dat greș, chiar dacă circumstanțele arată că nu există nicio posibilitate de victorie. Aceasta arată că slujitorii lui Dumnezeu nu trebuie să se lase călăuziți de lucrurile la vedere, ci de ceea ce spune Domnul. Când El ne dă un cuvânt, noi trebuie să ne purtăm în funcție de el și El va merge înaintea noastră pentru a face lucrarea. Oricine păzește porunca nu va fi niciodată făcut de rușine sau învins.

Cum s-ar fi putut oferi David să lupte cu uriașul? Acest lucru a fost posibil deoarece era un om după inima lui Dumnezeu (Faptele Apostolilor 13:22). Lumea credea că David era prea tânăr, dar el cunoștea pe Cel Atotputernic și știa că lupta nu va fi dusă de el, ci de Domnul. Însă, izraeliții nu păreau să știe acest lucru. Omul care trăiește după Cuvânt are o cunoaștere pe care alții nu o au. Aceasta este pentru că Domnul lucrează în viața sa.

Un alt exemplu este cel al lui Ghedeon. Când și-a dat seama că Dumnezeu îl cheamă pentru a izbăvi pe Israel din mâinile madianiților, mulțimea care l-a auzit pe profet nici nu și-a dat seama. Oamenii credeau că profetul trimis de Domnul avea ceva neobișnuit de vestit; însă, Ghedeon a înțeles din propovăduire că el este omul. Oricine ascultă de Cel Preaînalt nu are nevoie să se consulte cu nimeni altcineva. Astfel, Ghedeon și-a eliberat poporul (Judecători 6 și 7).

Cuvântul dat de Dumnezeu nu va trece, dar cerul și pământul vor trece. Nu fi prost să refuzi ceea ce ți-a propus Domnul, pentru că El însuși va face lucrarea. Oricât de mare ar fi provocarea, Domnul merge înaintea celor care Îl ascultă. El deschide ușile necesare și doboară zidurile care se ridică pentru a vă împiedica să avansați; de aceea nu vă temeți, căci Domnul este biruința voastră.

Înțelege bine că Dumnezeu nu îngăduie înfrângerea cuvântului Său. Dacă s-ar întâmpla asta, ce ar fi de onoarea Lui? Isus a ajuns să recunoască că cerurile și pământul vor trece căci, de fapt, pământ nou și ceruri noi vor fi făcute, dar, în ceea ce privește Cuvântul Său, ceea ce spune El este absolut corect și va fi împlinit în întregime. Dumnezeu are nevoie doar de cineva care crede în El.

Nu înceta să crezi în ce spune Cel Atotputernic. Când citești Biblia sau asculți propovăduirea, fii întotdeauna conștient de ceea ce vei fi învățat, deoarece vocea Domnului îți dă o făgăduință și o poruncă în același timp. Tatăl nu vorbește întâmplător; prin urmare, atunci când înțelegi voia Lui, du-te să o împlinești.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!