Mesajul zilei

01/09/2021 - AVEM UN DUMNEZEU BUN ȘI DESĂVÂRȘIT

El îţi iartă toate fărădelegile tale, El îţi vindecă toate bolile tale.

Psalmi 103.3

Cel mai grav lucru pe care îl poate avea un om în viață nu este cancerul, ci păcatul, deoarece boala duce adesea la moarte într-un timp scurt dar, apoi, nu-i va mai face rău. Păcatul, la rândul său, îndepărtează pe om de Dumnezeu, transformându-l în slujitorul diavolului, care îl atacă după bunul plac, chiar și cu cancer. Însă, un lucru teribil se va întâmpla după moarte, când mulți spun că omul se va odihni. Dar, dacă nu a fost mântuit, va avea parte de pierzania veșnică.

Conform Scripturilor, Domnul iartă toate nelegiuirile; cu toate acestea, este necesar ca omul să caute iertarea. Mulți cred că este suficient să spună: „Doamne, am păcătuit, iartă-mă!” și cred că, în momentul următor, sunt izbăviți de greșelile lor. De fapt, există cazuri în care numai asta este suficient, deoarece nu a existat nici o ofensă, furt sau trădare a nimănui. Însă, atunci când omul a suferit un prejudiciu, trebuie să-l cauți și să-i ceri iertare.

David a înțeles importanța de a nu uita niciunul dintre beneficiile pe care Cel Preaînalt este gata să-l ofere și, noi trebuie să procedăm la fel. Însă, pentru ca aceste binecuvântări să ajungă la noi, este nevoie de pocăință sinceră și mărturisire completă. Când cineva păcătuiește împotriva altuia, răufătorul este în mâinile celui păgubit. Totuși, recunoscându-și vina, păcătosul face una dintre cele mai frumoase lucrări și este izbăvit de orice condamnare.

Când păcătuiește, omul începe să fie hărțuit de vrăjmaș să greșească din ce în ce mai mult, deoarece Cuvântul lui Dumnezeu spune că un val cheamă alt val (Psalmi 42: 7). Din acest motiv, cel care nu se căiește poate fi folosit și mai rău. Astfel, diavolul nu te va lăsa singur. Amintește-ți: scopul lui Satana este să fure, să omoare și să prăpădească (Ioan 10: 10a) și va face orice pentru a și-l atinge.

Domnul vindecă toate bolile și nu există problemă față de care El să fie neputincios sau să nu vrea să o rezolve. Tot ceea ce este necesar pentru a fi realizată vindecarea și refacerea completă se află în această făgăduință. În multe cazuri, o singură rugăciune nu este de ajuns, deoarece uneori sunt implicați demoni și, prin urmare, vor trebui alungați. În alte situații, există încă păcate nemărturisite.

Când Isus a fost aici pe Pământ, El nu numai că a vindecat nenumărați oameni, punându-Și mâinile pe unii, ci a alungat și duhurile rele care le făceau rău. Nu a existat niciun caz în care Învățătorul să fi dat greș. Prin urmare, atunci când un om decide să caute vindecare în Domnul, poate fi sigur că o va obține. Cu toate acestea, de multe ori Dumnezeu trebuie să se ocupe mai întâi de suflet.

Nu contează care este problema ta; Isus a suferit bolile și durerile tale. Din acest motiv, vindecarea ta este garantată! Nu te lăsa amăgit de nimic din ceea ce alții îți spun, pentru că Dumnezeu s-a ocupat deja de situația ta. Acum, este necesar să intri în posesia binecuvântării, deoarece, în scurt timp, vei vedea că El vindecă cu adevărat toate bolile.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!