Mesajul zilei

03/09/2021 - DE CE SĂ TE ÎNDOIEȘTI?

Îndată, Isus a întins mâna, l-a apucat şi i-a zis: „Puţin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?”

Matei 14.31

Îndoindu-ne de Domnul Dumnezeu este mai grav decât credem. El este Adevărul și nu există nicio înșelăciune în El. Când vorbește, El se arată în plinătatea Sa și, prin urmare, trebuie primit ca fără de greș. Arătându-ne voia Sa, răspunzând cererilor noastre, El Se descoperă pe Sine. A înceta de a face ceea ce El ne-a poruncit este ca și cum că nu Îl luăm în serios sau că nu ne încredem în El.

Ce este omul pentru ca Domnul să-și amintească de el (Evrei 2: 6)? De fapt, greșim tot timpul. Cu toate acestea, El ne-a creat după chipul și asemănarea Sa cu un scop al cărui înțeles complet nu-l avem încă. Chiar și odată cu căderea lui Adam, Domnul nu S-a dat bătut și a elaborat planul mântuirii. Lucrul bun este că El nu a planificat ca noi să ne putem ridica prin noi înșine, ci să fim mântuiți prin harul Său.

Ceea ce s-a întâmplat pe Marea din Galileea a fost un lucru mult mai mare decât ne-am imaginat. Isus poruncise ucenicilor să treacă peste apă. Apoi, după ce S-a despărțit de mulțime și S-a rugat, i-a văzut pe discipoli luptându-se să ajungă la locul stabilit; de aceea, El a venit umblând pe ape. Când l-au văzut, aceștia au strigat de teamă, dar Învățătorul i-a liniștit, spunându-le să nu se teamă, căci este El.

Deodată, Petru a cerut poruncitor că, dacă El este Învățătorul, atunci să facă astfel încât să se poată duce la El pe ape. După ce a primit un răspuns favorabil, apostolul a sărit de pe barcă și a mers pe ape. Însă, văzând vântul și ce face, s-a temut și a început să se scufunde. El a țipat după ajutor și a fost auzit, dar nu înainte de a fi fost certat pentru că s-a îndoit.

Putem trage multe lecții valoroase din această întâmplare. Petru nu credea cu totul în Cuvântul lui Isus, pentru că a folosit cuvântul dacă. Aceasta arată că Dumnezeu ne răspunde, chiar dacă noi nu credem din toată inima. Este posibil să faci imposibilul - să mergi pe apă, să depășești problemele - și apoi să pierzi totul, chiar și viața. Dumnezeu este milostiv, dar Se supără de slăbiciunile noastre.

Vezi dacă ai dat atenția cuvenită la ceea ce Domnul îți vorbește. Dacă ceri cu îndoială, poți primi răspuns; dar atunci, poate, nu ai credința necesară pentru a continua să mergi pe ape - problemele tale - sau pentru a termina construcția turnului. Astfel, vei întrista inima Tatălui. Străduiește-te să fii un slujitor după inima Celui Atotputernic. Sceptrul ți-a fost dat.

Fără îndoială, suntem oameni cu puțină credință. De ce să nu cerem să fim hrăniți de Cuvânt, care ne va face să ne lărgim credința? Avem doar acest răgaz pentru a obține acest lucru. Pentru a avea o mare credință, profită din plin de timpul tău pentru a căuta ajutor la Domnul, prin rugăciune, citind Cuvântul și meditând la învățătura biblică.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!