Mesajul zilei

05/09/2021 - AȘEZAT PE SCAUNUL DE DOMNIE AL DOMNULUI

Solomon a şezut pe scaunul de domnie al Domnului, ca împărat în locul tatălui său David. El a propăşit, şi tot Israelul l-a ascultat.

1 Cronici 29.23

La primirea chemării sfinte de a fi împărat al Israelului, tânărul Solomon nu a pierdut timpul de a se conforma. O mare greșeală o fac cei care nu cred că Domnul a fost cel care i-a chemat să-L slujească într-un anumit loc, chiar dacă este periculos sau foarte greu de lucrat acolo. Dacă alegerea a căzut asupra ta, nu aștepta un minut pentru a trece la împlinirea voii sfinte.

Responsabilitatea omului care spune că crede în ceea ce Domnul îi spune sau îi dă este nare, fiindcă de nu se supune poruncilor lui Dumnezeu, Îl va face mincinos! De aceea nu contează nici timpul, și nici locul. Dacă ești chemat de El, fii gata să pleci oriunde și chiar să mori, dacă este necesar. Oricine încearcă să-și salveze viața o va pierde însă, dimpotrivă, cel ce își pierde viața pentru Dumnezeu, o va găsi din nou. Hotărârea cea mai bună este de a spune da Celui Preaînalt.

Solomon, în timp ce stătea pe scaunul de domnie al Domnului, știa de responsabilitatea pe care o presupune un astfel de act. Asta vrea Dumnezeu să știm și să facem. Nu putem fi în slujba Lui numai ca o soluție de moment, ci trebuie să-L slujim din toată inima și cu toată puterea noastră. Dacă credința noastră nu este adevărată, nu ne va fi de niciun folos. Cu toată frica, fiul lui David a șezut pe tronul lui Dumnezeu.

Tânărul rege știa că ia locul tatălui său David. Prin urmare, el nu putea să se facă de rușine, arătându-se temător de amenințările pe care avea să le primească și să nu acționeze în vreun fel. Tatăl său nu a făcut de rușine niciodată Numele Domnului și, ori de câte ori a izbucnit vreun război împotriva lui, nu a tremurat niciodată și nici nu a fugit. Cu această responsabilitate trebuie să-ți asumi misiunea încredințată. Nu renunța niciodată, ci mergi până la capăt!

Rezultatul a fost că Solomon a prosperat. Nu este posibil ca cineva să fie slujitor al lui Dumnezeu și să se afle în nevoi. Cei aflați în necazuri, bolnavi sau sub ispitei trebuie să-și examineze propria credință, lucrurile pe care le fac sau le doresc, pentru că Scriptura spune că nu poate fi nici o greșeală în cei care slujesc Domnului (Psalmi 34: 9). Cel Preaînalt nu închide niciodată gura boului la treierat, și nici nu se opune binelui celor care umblă în drept (1 Timotei 5:18).

O altă dovadă că fiul lui David cu Bat-Șeba a făcut voia sfântă este că tot Israelul l-a ascultat. Această înțelegere este dovada ascultării de Dumnezeu. Dacă împlinești planul sfânt, chiar și dușmanii tăi vor face pace cu tine. Ungerea sfântă din viața ta creează în cei mântuiți și pierduți dorința de a se apropia de tine. Dacă acest lucru nu se întâmplă, ceva nu este în regulă.

Ce i-ai spune Domnului, dacă El te-ar trimite în misiune într-un loc sărăcăcios, plin de primejdii și greu de ajuns și trăit? Să nu profiți niciodată de bunătatea Tatălui. Dacă trăiești cu adevărat după voia Celui Preaînalt, vei vedea că până și dorințele inimii tale vor fi îndeplinite (Psalmi 37: 4). Dumnezeu îi onorează pe cei care Îl cinstesc!

 

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!