Mesajul zilei

06/09/2021 - POZIȚIA TA DE AUTORITATE

Împăratul care şade pe scaunul de domnie al dreptăţii risipeşte orice rău cu privirea lui.

Proverbele 20.8

Fiecare ucenic al lui Isus trebuie să știe că trebuie să stea ca un împărat pe scaunul de domnie al judecății; în caz contrar, forțele răului te vor înconjura și te vor asupri. Am fost făcuți împărați de Domnul Isus pentru Dumnezeu, Tatăl Său (Apocalipsa 1.6). Cerurile vor ca noi să ne asumăm poziția de suveran; altfel, cel rău nu ne va părăsi. Trebuie să vă asumați locul vostru nobil, asumându-vă autoritatea la locul judecății.

Acest tron ​​nu este al omului, ci al Celui Preaînalt. Trebuie să ne așezăm pe el pentru a primi autoritatea necesară asupra a ceea ce a făcut Dumnezeu în numele nostru. Suntem moștenitorii lui Isus în realizarea lucrării sfinte, care a fost începută de El în zilele Sale aici pe Pământ. Așa cum a spus Domnul Însuși, dacă credem în El, vom face aceleași lucrări pe care le-a făcut El (Ioan 14:12).

Odată așezați pe scaunul de judecată, vom risipi tot răul cu privirea. Desigur, trebuie să avem îndrumarea Tatălui ceresc pentru a realiza voia Sa, dar noi suntem cei care trebuie să facem lucrarea. Viziunea noastră în duh este mijlocul pe care Domnul îl va folosi pentru a anihila toate relele. De creștinul nu păzește Cuvântul, nimic nu i se va face.

Toți slujitorii lui Dumnezeu trebuie să ocupe locul stabilit de Tatăl. Astfel, ei vor putea îndeplini scopul sfânt. Răul există și Dumnezeu nu promite să facă nimic împotriva lui de la Sine Însuși, ci El spune că depinde de noi să-l alungăm cu ochii noștri. Cel Atotputernic a pus în ochii celor care stau pe scaunul de judecată puterea de a-l face pe diavol să fugă.

Responsabilitatea ne este mare. Atâta timp cât copiii lui Dumnezeu nu își asumă autoritatea primită de la Domnul, Satana va domni în viața lor. Mulți mântuiți nu știu că trebuie să stea pe tron, astfel încât dușmanul să-și piardă puterea de a asupri pe oamenii. Atotputernicul știe ce spune; prin urmare, revine creștinului responsabilitatea de a se strădui să-și ocupe locul în Împărăția lui Dumnezeu (Matei 11:12).

Dacă pretinzi că ești un slujitor al Celui Preaînalt, dar viața nu ți se îmbunătățește, probabil că nu ți-ai luat în stăpânire poziția în Hristos. Indiferent cât de mult te rogi, de ești înafara poziției determinate de Domnul, nu vei avea rezultate pozitive în credință. Cei care nu fac ceea ce spune Cel Preaînalt nu pot realiza lucrarea sfântă pentru binele lor și, atunci, vrăjmașul începe să domnească în viața lor.

Nu încerca să schimbi pe Domnul, pentru că El se va lăsa schimbat pe nimic. Modul Său de a vorbi și de a lucra va fi mereu același (Evrei 13: 8). Întunericul va rămâne stăpân peste viața ta până când îți vei lua locul în Hristos. Așează-te pe locul judecății și vei vedea cum, cu privirea ta, tot răul va fi risipit.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!