Mesajul zilei

07/09/2021 - CEL MAI BUN MOD DE A SE ÎMBOGĂȚI

Binecuvântarea Domnului îmbogăţeşte şi El nu lasă să fie urmată de niciun necaz.

Proverbele 10.22

Primul scop pe care ar trebui să-l avem în viață este de a primi binecuvântarea Domnului. Știm că cel mai mare țel al vrăjmașului este să omoare, să fure și să prăpădească. Totuși, știm că Isus a venit să ne dea viață din belșug (Ioan 10: 10b). Prin urmare, dacă avem binecuvântarea sfântă, nu vom fi loviți de nicio săgeată aprinsă a Iadului (Psalmi 91.5). Însă, fără ocrotirea Domnului, vrăjmașul ne va lovi ori de câte ori vrea.

Nu putem fi mulțumiți doar auzind că Dumnezeu vrea să fim buni. Acest lucru este bun și aduce speranță, dar dacă avem harul pe care Isus l-a adus în această lume, vom avea puterea lui Dumnezeu care lucrează în toate sectoarele vieții noastre. Astfel, planurile diavolului împotriva noastră vor cădea de pământ. Cu binecuvântarea sfântă, vom primi făgăduințele făcute lui Avraam. Prin urmare, dobândirea ei trebuie să fie scopul fiecărui mântuit.

Ana nu a plătit un preț mare pentru că s-a luptat și a primit harul de a fi mamă (1 Samuel 1.20). Ilie nu a suferit punând capăt celor 850 de profeți ai lui Baal și închinării la idoli (1 Împăraților 18.40), și nici Isaac pentru că a propășit (Geneza 26: 12,13). Toate acestea le-au fost date pentru că au primit binecuvântarea Celui Preaînalt. Au învățat că cu Dumnezeu vor obține ceea ce vor și, ajutați de puterea sfântă, nu au trebuit să plătească niciun preț pentru a fi fericiți.

Binecuvântarea îmbogățește, vindecă, eliberează, păzește de pericol și face tot ce este necesar. În Vechiul Testament, se vorbea despre ea sporadic când unii oameni au putut sluji Domnului. Dar acum este disponibilă tuturor celor care au primit pe Isus ca Mântuitor. Binecuvântarea Celui Atotputernic are puterea de a ierta păcatele și de a-i face pe cei mântuiți să fie plini de Duhul Sfânt; din acest motiv, trebuie dobândită în orice moment.

De ce să ne folosim de trucurile, strategiile omului sau vrăjmașului pentru a ne îmbogăți? Formula pentru o viață binecuvântată este de a urmea instrucțiunile lui Dumnezeu. El ne călăuzește cu înțelepciune și cu putere și cu El nu vom avea niciodată o problemă cu dușmanul. Binecuvântarea Celui Preaînalt întărește și ne permite să înfruntăm luptele, să ieșim învingători din ele și să atingem toate făgăduințele sfinte.

Nu te lăsa amăgit: singura modalitate de a rămâne în afara atacului rău este prin harul lui Dumnezeu. Aflat în posesia lui, nu numai că îl alungi pe cel rău, dar devii și un slujitor al Tatălui ceresc, astfel încât să poți continua să faci bine și să vindeci pe cei asupriți. Binecuvântarea Domnului este o adevărată credință care nu vă va lăsa să pierdeți nicio luptă. Cu ea, faci aceleași lucrări ca cele ale lui Isus.

Cel Preaînalt, Dumnezeu cel credincios, îți oferă prosperitate în toate fără nicio suferință. Dușmanul, care este un mincinos, îți face doar promisiuni false (Ioan 8: 44c). Dacă le accepți, poți chiar reuși în viață, dar prețul pe care îl vei plăti în trup și suflet nu va merita (Matei 13:42). Cu binecuvântarea - credința în Isus - vei birui întotdeauna.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares



Rugăciune

Domnul fie cu voi!