Mesajul zilei

08/09/2021 - TOATĂ LUMEA TREBUIE SĂ SE SUPUNĂ ALESULUI LUI DUMNEZEU

Toate căpeteniile, vitejii şi toţi fiii regelui David, s-au supus regelui Solomon.

1 Cronici 29.24

Nu este lucru mai bun decât să fii împăcat cu Domnul Dumnezeu. Oricine face voia Celui Atotputernic învață să se bucure de toate lucrurile bune pe care El le-a creat. Pentru acești oameni, totul este bine. Trec prin viață fericiți și fără să simtă suferința de care alții se plâng atât de mult. Ceea ce se întâmplă este că se bucură de comuniunea cu Cel Preaînalt; de aceea, mânia vrăjmașului nu se poate atinge de ei.

Până și dușmanii fac pace cu slujitorii lui Dumnezeu. Când diavolul le întinde o cursă, Domnul intervine cu mâna Sa și nu lasă ca aceasta să se materializeze. Dacă cineva îi cere diavolului să atace un copil al lui Dumnezeu, atunci dușmanul se retrage și nu-l atacă, pentru că Cel care-l păzește este mai puternic și nu va lăsa ca adversarul să facă vreun rău copiilor Săi. În Dumnezeu ne găsim întotdeauna ocrotirea.

Regele Solomon a cunoscut această bunătate a Domnului. Dintre fiii lui David, el a fost cel ales să urmeze tatălui ca rege. Dacă nu ar fi fost binecuvântarea sfântă, ar fi putut fi îndepărtat de ceilalți frați care ar fi avut pretenții la tron. Cu toate acestea, Solomon a fost aclamat de toată lumea. Astfel, a putut să-și pună bazele regatului fără nici o amenințare. Când omul este în bună pace cu Cel Preaînalt, totul îi merge strună.

În acele vremuri, erau mulți prinți în Israel. Aceștia erau pregătiți de David pentru a îndeplini misiuni importante în regat. Niciunul dintre ei nu a încetat de a vedea că mâna lui Dumnezeu era asupra lui Solomon, așa că l-au acceptat ca monarh și au colaborat cu el. Harul lui Dumnezeu, odată pogorât în viața ta, te va face special în toate privințele. Nu există nicio cale prin care dușmanul să facă probleme celui care este prieten cu Domnul.

Mai marii regatului au văzut și ei că fiul lui David se potrivea perfect cu postul în care a fost pus și au fost de acord. Apoi, mâna cea bună a Celui Atotputernic l-a îndrumat pentru a se întări cu încredere și frica de Domnul. Solomon a scris mai departe 3.000 de proverbe și 1.005 imnuri. Cel Atotputernic l-a făcut să depășească toată înțelepciunea egiptenilor. Fără îndoială, merită să fii slujitor lui Dumnezeu.

În cele din urmă, scriitorul textului sacru spune că toți fiii regelui David s-au supus regelui Solomon. El nu era primul născut care, prin ordinea firească a lucrurilor, avea dreptul să moștenească tronul. Cu toate acestea, dreptul său stătea în voia Domnului, care îl chemase la o misiune atât de nobilă. Nu poți să nu-ți asumi ceea ce îți dă Dumnezeu, de teamă că oamenii nu te vor recunoaște, căci El îți va fi Ajutorul.

Toată lumea se supune aleșilor lui Dumnezeu. Harul sfânt ce s-a coborât asupra unui om îl face să fie acceptat ca fiind ales de Cel Preaînalt. Așadar, nu sta pe gânduri când vine momentul de a-ți asuma ceea ce Domnul ți-a dat, căci El Știe să te apere de toate împotrivirile. Vremea de a-ți lua locul în Hristos a venit. Fii tare și puternic, căci Domnul este cu tine.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul fie cu voi!