Mesajul zilei

09/09/2021 - SLAVA CE VINE DE LA DUMNEZEU

Domnul l-a înălţat pe Solomon înaintea întregului Israel şi i-a făcut parte de o domnie mai strălucită decât a oricărui alt rege al lui Israel care a fost înainte de el.

1 Cronici 29.25

Dacă aleșii lui Dumnezeu sunt ascultători și împlinesc ceea ce li s-a dat ca misiune, vor vedea mâna bună a Domnului asupra lor. Nu te poți juca cu lucrurile duhovnicești. Oricine încetează de a face ceea ce i s-a spus, va afla că nesocotința i-a făcut mult rău. Cum să fim ajutați dacă nu acordăm atenția cuvenită lui Dumnezeu? Isus a spus că cu ce măsură măsurăm ni se va măsura și nouă (Marcu 4:24).

Solomon s-a suit pe tronul Domnului în locul lui David, cu credința că va fi folosit pentru a binecuvânta poporul său, și așa s-a întâmplat. Căci, nu a stat pe tronul lui Israel și nici pe cel al tatălui său David. Tot la fel, poziția ta de autoritate vine de la Dumnezeu și, prin urmare, trebuie să ți-o asumi cu frică și cutremurare, fiindcă vei avea de dat seama înaintea Celui Preaînalt față de cum te-ai purtat cu trimisul Lui. Dacă toată lumea ar ști aceste lucruri, nu am vedea atât de multe păcate.

Pe de altă parte, Solomon știa că ia locul tatălui său, care, de altfel, a fost un rege bun. Noi vom lua locul Domnului Isus, ceea ce nu va fi ușor dacă nu păzim poruncile lăsate de El. Cei care cred în El trebuie să umble așa cum a umblat El. Răsplata lui Solomon a fost că Domnul l-a înalțat înaintea întregii națiuni.

Pe tot ceea ce Solomon și-a pus mâna să facă, se afla harul sfânt care i-a adus succesul așteptat. Asta este ceea ce trebuie să se întâmple cu toți cei care fac lucrarea în Duh. Abilitatea sa a venit de la Domnul, care i-a dat înțelepciune pentru a alege între bine și rău. Dumnezeu așteaptă acest lucru de la fiecare om pe care îl alege pentru a-I împlini lucrarea. Când conducătorii se lasă folosiți de Cel Atotputernic, numai asemenea lucruri bune se pot întâmpla.

Domnia strălucită a lui Solomon a fost adevărată și nu a fost realizată prin forța armelor, ci i-a fost dată de Domnul, pentru că I s-a supus ca slujitor și a făcut ceea ce era pe placul lui Dumnezeu. Așadar, și noi vom fi auziți de Dumnezeu cel Atotputernic. De vom face tot ce ni se spune, vom fi sub ocrotirea Lui. Însă, de nu ne vom sili cu lucrarea Sa, atunci, fără îndoială, Dumnezeul nostru nu ne va putea oferi ceea ce a prevăzut.

Înțelepciunea acestui fiu al lui David a fost profundă; din acest motiv, regi, regine și mulți alți oameni înțelepți se duceau în Israel pentru a cunoaște îndeaproape ce a făcut Domnul pentru el. Și cu tine se poate întâmpla la fel, dar trebuie să lași pe Domnul să-ți dirijeze căile și să nu te împiedici de orice obstacol pus în fața ta. Cel mai bun lucru este să nu ai niciun motiv de condamnare asupra vieții tale. Dumnezeu te va onora dacă și tu Îl onorezi.

Omul temător de Domnul, care stă departe de rău și nu ia calea păcatului, va vedea că mâna sfântă îl va înălța mai presus de toată lumea. Chiar dacă se află la strâmtoare și fără vreo situație bună, tatăl îl va ajuta și îl va pune în locuri prielnice. Creatorul tuturor lucrurilor știe să-i răsplătească pe toți cei care Îi slujesc.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!