Mesajul zilei

10/09/2021 - CU CINE TE ASEMENI?

Doamne, către Tine strig. Stânca mea! Nu rămâne surd la glasul meu, ca nu cumva, dacă Te vei depărta fără să-mi răspunzi, să ajung ca cei ce se pogoară în groapă.

Psalmi 28.1

David începe acest Psalm prin a spune Domnului că va striga către El. De fapt, regele răspundea la un îndemn al Celui Preaînalt de a-L striga. Acest îndemn este valabil pentru toată lumea și partea cea mai bună este că Dumnezeu răspunde celor care Îl caută din toată inimia (Ieremia 29: 12,13). Pentru aceștia, Tatăl va vesti lucruri mari și tăinuite pe care încă nu le știu (Ieremia 33: 3). De asta are nevoie cel mântuit, altfel se va asemăna cu cei care se pogoară în groapă.

Strigătul trebuie făcut numai către Domnul (1 Timotei 2.5). Cine strigă la cineva care a slujit Domnului în zilele sale aici pe Pământ nu ascultă de îndrumarea lui Isus, deoarece, în rugăciunea cunoscută sub numele de Tatăl Nostru, El ne-a învățat să ne rugăm lui Dumnezeu (Matei 6: 9-13). Dacă rugăciunea nu se adresează Lui, aceasta nu ajunge la El, ci, mai rău, la urechile vrăjmașului, care se află de fapt la originea ei și la care va răspunde în felul său.

David L-a numit pe Domnul Stânca Lui, căci în El și-a zidit viața. Feriți-vă de poveștile oamenilor care sunt considerați sfinți și care, prin urmare, vă pot răspunde. Suntem egali și nimănui, viu sau mort, nu putem să ne adresăm cererile. În timp ce sunt aici, îmi puteți cere să fac rugăciune, dar când voi pleca, nu vă voi putea primi cererile, fiindcă morții nu știu nimic (Ecclesiast 9.5).

Roagă pe Domnul să-ți vorbească mereu, căci dacă El tace, nu vei mai avea nimic. Omul are nevoie de Dumnezeu pentru a-i dezvălui totul, mai ales despre ceea ce este al său în credința în Isus. Celor care sunt întotdeauna în legătură cu Cel Preaînalt li se amintește de prilejurile pe care El li le dă și de planurile diavolului de a-i ataca. Astfel, pe lângă faptul că devin înțelepți în Scripturi, pot scăpa de orice rău.

Este foarte trist când Dumnezeu se depărtează de cineva. Viața acestui om se încheie, deoarece diavolul, care îi dă mereu târcoale ca un leu și caută pe cine să înghită, va reuși să distrugă această viață (1 Petru 5.8). Ori, în momentul în care Domnul vorbește, sufletul ni se întremează și ne face să fim tari în credință. Când auzim glasul Celui Atotputernic, puterea noastră crește și astfel putem să ne asumăm ceea ce ne aparține în Isus.

David a înțeles că va fi precum cei care se pogoară în groapă dacă Dumnezeu S-ar depărta de el. Ori, pentru cei pierduți nu există nicio speranță, pentru că vor fi despărțiți pentru totdeauna de Domnul și într-o suferință veșnică. Așadar, dacă nu doriți să vă asemănați cu aceștia, cereți îndrumare sfântă meditând la Scripturi și ascultând propovăduirea Cuvântului. Deci, în funcție de alegerea voastră, veți fi precum cei învingători în credință sau cei învinși.

Poate că nu v-ați gândit niciodată cu cine vă asemănați în credință sau ați dori să semănați. Reflectați la aceasta și spuneți Domnului că El vă va face biruitori precum eroii credinței (Evrei 11). Însă, când Dumnezeu îți vorbește, fii gata să împlinești misiunea pe care ai primit-o de la El. La urma urmei, ce va fi de tine dacă nesocotești ajutorul Celui Preaînalt?

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!