Mesajul zilei

12/09/2021 - TAINA SE AFLĂ ÎN CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU

Aştept pe Domnul. Sufletul meu aşteaptă şi nădăjduieşte în Cuvântul Lui.

Psalmi 130.5

Cuvântul este Isus, Cuvântul care S-a întrupat (Ioan 1: 1) este tot ce avem nevoie pentru a cunoaște pe Cel Preaînalt, ca să primim de la El ceea ce avem nevoie pentru a ne câștiga bătăliile. Cei care învață acest lucru foarte important devin dintr-o clipă-n alta din înfrânți, iar în unele cazuri fără rezolvare la problemele lor, adevărați învingători. Acești fel de oameni nu se abat din cale și nici nu se lasă amăgiți de vicleșugurile lui Satana.

Psalmistul a știut să ia hotărârea cea dreaptă: să aștepte pe Domnul. El trebuie să aibă întâietate în deciziile noastre, deoarece, fiind Dumnezeu, știe ce este mai bine pentru noi. Cine se grăbește să decidă ceva nu își dă timp pentru a aștepta momentul potrivit și, prin urmare, poate să o nimerească rău (Proverbele 19.2). Oamenii luminați știu momentul potrivit pentru a spune rugăciunea credinței și a lua în stăpânire ceea ce le aparține. Însă, cei care își ratează ocazia fac o greșeală gravă.

Nu are rost să aștepți doar cu gândul, arătând asta într-un mod prefăcut. Inima trebuie să-ți fie plină de credință, astfel încât neliniștea să nu pună stăpânire pe ea. David a așteptat pe Cel Preaînalt cu sufletul deschis și, procedând astfel, nu a fost cuprins de disperare. Dacă sufletul îi este neliniștit, omul va zădărnici planurile sfinte. Împăratul Israelului a învățat să se consulte cu Domnul și să aștepte îndrumările Sale. Cel Atotputernic va vorbi întotdeauna la momentul potrivit.

Taina cea mare este să aștepți Cuvântul lui Dumnezeu. Să nu crezi că este doar o înșiruire de cuvinte drăguțe, ci este vocea pe care trebuie să o auzim, mijlocul prin care Tatăl ne vorbește, ne îndeamnă și ne dă toate binecuvântările. Prin Cuvânt s-au creat toate lucrurile și fără El nu s-a putut face nimic din ceea ce a fost făcut (Ioan 1: 3). Când L-am auzit prima dată, am simțit ceva familiar (și, de fapt, este) pentru că am fost creați în El, de El și pentru El. Cuvântul este cel care desăvârșește pe om.

Motivul pentru care Domnul nu ne vorbește atunci când ne rugăm să-I auzim glasul este că nu trăim de fapt în El. Cu toate acestea, chiar dacă nu ne merge bine spiritual, dacă avem nevoie de ajutor, trebuie să mergem la Izvorul binefăcător. Roagă-te ca Dumnezeu să te ajute să te apropii de El și, dacă simți că faci o greșeală, mărturisește-o și încetează imediat de a o mai face. Cuvântul îți va fi trimis la momentul potrivit.

Când Cuvântul ni se descoperă, inimile noastre se bucură. Aceasta înseamnă că Isus a venit personal să ne viziteze și apoi, cu o poruncă simplă, tot răul ce ne asuprește va trebui să iasă din noi și să ne lase în pace. Exact asta a spus David că a făcut și, din acest motiv, nu a fost niciodată dezamăgit de Cel Preaînalt. Este cu totul imposibil ca un om să se încreadă în Domnul și să fie dezamăgit de El. Dumnezeu nu Se va lepăda niciodată de ceea ce a spus.

Nu contează cât de urgentă este hotărârea, fiindcă taina reușitei este de a aștepta pe Domnul și de a nădăjdui în Cuvântul Său. Apoi, în sufletul tău va apărea o încredere atât de puternică încât, chiar dacă o situație pare de neschimbat, nu te vei teme de niciun rău și, precum eroii din vechime ai credinței (Evrei 11), vei realiza lucrarea după voia cea sfâmtă.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!