Mesajul zilei

15/09/2021 - ACOPERIT DE RUȘINE

Cel neprihănit urăşte cuvintele mincinoase, dar cel rău se face urât şi se acoperă de ruşine.

Proverbele 13.5

Unul dintre cele mai frumoase lucruri în viață este acela de a fi neprihănit. Lumea nădăjduiește ca fiii lui Dumnezeu să fie așa, pentru că aceștia sunt singurii ce au o astfel de abilitate. Cei care nu reușesc să împlinească ceea ce a stabilit Domnul sunt responsabili de tot ceea ce face diavolul oamenilor care nu au învățat să se poarte drept. Domnul vede tot ceea ce, direct sau indirect, am făcut rău altora.

Nu te costă nimic să urăști cuvintele mincinoase. Acestea se află peste tot, denigrând virtutea sfântă și făcându-i pe cei nemântuiți să facă voia diavolului. Puteți să le auziți din orice gură – fie că omul este educat sau nu, că este sau nu o autoritate sau că este bine intenționat sau nu. Cuvintele mincinoase stăpânesc pe cel ce nu s-a născut încă în Împărăția lui Dumnezeu. Misiunea noastră este să spunem adevărul cu ungerea Domnului până când urâm minciuna.

Nu nega niciodată adevărul, căci, astfel, vei fi pe placul Domnului. Mai mult, fugi de orice ispită și diavolul nu te va lovi și nici nu te va distruge. Cel rău nu poate pune mâna pe mesagerii Adevărului, pe cei care practică neprihănirea sfântă. Prin urmare, aceștia nu sunt niciodată atinși de lucrarea celui rău. Pentru a trăi bine, trebuie să fii atât de aproape de Dumnezeu încât minciuna să se dea bătută de felul tău de a sluji Domnului.

Dumnezeu nu va considera pe omul rău nevinovat, pentru că acesta știe ce este bine, dar, din cauza unei plăceri necurate, se lasă ispitit de înșelăciune și dorește păcatul. În unele cazuri, nu există nicio diferență între acest fel de om și cel mai rău păcătos. Chiar dacă au fost mustrați, cei care nu se tem de Domnul continuă în nelegiuire și fac de rușine Împărăția lui Dumnezeu. Străduiește-te pentru ca asta să nu se întâmple niciodată cu tine.

De ce să faci de rușine pe Domnul, care a făcut totul pentru tine? De ce să te lași pângărit de păcat, dacă pedeapsa îți va fi veșnică? A meritat oare faptul că Ruben, fiul lui Iacov, a forțat-o pe Billa, o slujitoare a Rahelei, una dintre concubinele tatălui său, să se culce cu el? Plăcerea lui, pe lângă faptul de a fi fost respingătoare, nu a durat decât câteva clipe; însă, pedeapsa i-a fost pentru totdeauna. Fie ca fiii lui Dumnezeu să fie plini de neprihănire, și să nu devină unelte în mâinile vrăjmașului.

Păcatul este mai grav decât crezi. Diavolul ajunge să susțină chiar că o anumită purtare nu va fi luată în considerare, pentru că Dumnezeu îți cunoaște nevoile. Vrăjmașul mai spune că poți face greșeli fără nicio grijă, deoarece nu vei fi făcut de rușine sau pedepsit. Nu fi smintit! Dumnezeu nu se lasă batjocorit; tot ceea ce omul seamănă, aceea va și secera (Galateni 6: 7). Nu se poate ca cineva să nu se ardă dacă-și pune mâna-n foc. Deznădăjduirea va cădea asupra celor care se lasă folosiți de Satana.

În orice moment, slujitorii lui Dumnezeu trebuie să se arate curați, temându-se de Dumnezeu, fără să se lase întinați vreodată de nelegiuire. Pregătește-te să stai înaintea Judecătorul drept, care va da tuturor o răsplată justă pentru faptele lor. Cei care fac binele vor primi cununa neprihănirii, dar cei care fac răul vor primi osânda veșnică. Îndurare!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!