Mesajul zilei

16/09/2021 - LUNGIMEA ZILELOR ÎȚI STĂ ÎN MÂINI

Un voievod fără pricepere îşi înmulţeşte faptele de asuprire, dar cel ce urăşte lăcomia îşi lungeşte zilele.

Proverbele 28.16

Dumnezeu îi ridică pe slujitorii Săi ca prinți pentru a-I face lucrarea conform planului. El ne-a scos din pierzanie, ne-a dat Duhul Său și, împreună cu El, toate binecuvântările necesare pentru împlinirea desăvârșită a misiunii noastre. Niciunul dintre cei pe care i-a chemat Dumnezeu nu va putea pretinde că i-a lipsit ceva, dar, din păcate, nu toți stau de neclintit în sfințenie. Prin urmare, Numele sfânt al Domnului a fost hulit.

Cei care sunt chemați de Cel Preaînalt și se lasă amăgiți de ispite fac un mare rău lucrării sfinte. Își pierd priceperea și încep să creadă că lui Dumnezeu nu îi pasă de răul pe care îl fac și că vrăjmașul nu știe nimic. Ori, toate lucrurile sunt vizibile și limpezi în ochii Domnului și, prin urmare, El nu mai poate sta în comuniune cu cei care greșesc. Diavolul știe că omul respectiv l-a ascultat și, astfel, este în mâinile sale.

Odată cu păcatul vine asuprirea și, în scurt timp, dacă slujitorul lui Dumnezeu nu încearcă să se împace cu Cel Preaînalt, nu va putea face față atacului diavolului împotriva vieții sale. Nu sunt puțini oameni ce se află în această situație. Au făcut ceea ce nu trebuia și, din cauza rușinii, ascund adevărul și, ca urmare, nu mai au puterea de a înfrunta diavolul cu lucrările sale nimicitoare.

În fiecare zi, apar noi atacuri diavolești. Oricine rămâne în păcat, chiar dacă a încetat să mai practice greșeala, dacă nu o mărturisește nici celui pe care l-a nesocotit, și nici Domnului, va fi în mâinile asupritorului și, zi de zi, va fi lovit de săgețile rele. Nu există nicio cale pentru cei care păcătuiesc, afară numai dacă hotărăsc să pună capăt tuturor greșelilor. Acest lucru se poate face cu o adevărată mărturisire și cu o pocăință pe măsură.

Versetul vorbește despre cel care urăște lăcomia, dacă asta este cauza căderii sale. Există cazuri în care trebuie să urăști adulterul, necinstea sau un alt diavol care își folosește puterea dăunătoare pentru a scoate pe om din prezența sfântă. Dumnezeu știe să aibă grijă de toți cei care sunt ai Lui, atâta timp cât omul știe să aleagă de cine să asculte. Oricine slujește diavolului se îndepărtează de mila Domnului. Cel care slujește lui Dumnezeu trebuie să-l urască pe diavol pe care l-a biruit.

Cel Preaînalt va oferi zile lungi celor care își asumă angajamentul de a pune capăt greșelii. Acest om va avea mult timp să se bucure de prezența Domnului și de tot ce are Cel Atotputernic pentru el. Cei care aleg să continue nelegiuirea vor vedea că actul lor nebunesc le face viața scurtă. Hotărârea este lăsată fiecăruia dintre noi pentru a o lua în mod conștient. Pocăința sinceră face ca iertarea să fie dată.

Să știi că acum Domnul ți se uită în inimă pentru a vedea ce fel de purtare ai. Dacă asculți de atingerea Duhului Sfânt, El te va binecuvânta, dar dacă continui în păcat, El se va întoarce de la tine. De ce să te lași purtat de minciună și astfel să te împiedici și să cazi pentru a nu te mai ridica niciodată? Nu îți este de ajuns să stai departe de Viață, de Dragoste și de toate lucrurile bune?

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!