Mesajul zilei

17/09/2021 - PREȚUL DE A FI UCENIC AL DOMNULUI

„Dacă vine cineva la Mine şi nu urăşte pe tatăl său, pe mamă-sa, pe nevastă-sa, pe copiii săi, pe fraţii săi, pe surorile sale, ba chiar însăşi viaţa sa, nu poate fi ucenicul Meu.

Lucas 14.26

Din păcate, există mulți oameni care nu au fost învățați adevărata Evanghelie. Aceștia se gândesc doar la beneficii financiare, vindecare și alte haruri, care, fără îndoială, sunt bune și adevărate. Totuși, ceea ce Dumnezeu are pentru fiecare dintre noi este mai bun decât toate acestea: El ne pregătește să fim ucenicii lui Isus. Cei care nu ajung la această poziție vor pierde foarte mult, așa că trebuie să-i avertizăm.

Prețul de a fi ucenic al Celui Preaînalt este mult prea mare, chiar și pentru cei care nu au învățat să-L cinstească. Cei care trăiesc în trup și se gândesc la lucrurile acestei lumi și la grijile vieții, vor vedea că sămânța le va fi neroditoare în viață. Este necesar să ne trezim la realitatea duhovnicească și, odată cu aceasta, să-i dăm Domnului secerișului adevărata iubire care I se cuvine. A iubi pe Dumnezeu înseamnă a primi și împlini poruncile Sale (Ioan 14:21).

Nu contează dacă ești cel mai mare plătitor de zeciuială din adunarea ta, dacă faci tot ce poți pentru cei mai puțin norocoși, dacă ajuți cu bani lucrarea lui Dumnezeu sau faci o altă faptă bună. Cerințele pentru a fi ucenic al Învățătorului se află în versetul pe care-l studiem. Nu poți uita de ele sau să nu le practici, afară numai dacă nu îți pasă de vrei să fii sau nu ucenic al lui Isus. Dar de nu vei învăța cu El, atunci cu cine vei învăța?

Nu există favoriți sau nedoriți. Diferența se face în funcție de cine ai ca învățător. Cei care nu învață cu Isus nu vor putea niciodată să facă lucrarea corect. Însă, cei care iau lecții de la Învățător și se tem de Dumnezeu vor face lucrarea sfântă fără nicio mustrare. De aceea, petrece timp meditând la Scripturi și rugându-te pentru a fi pregătit să faci lucrarea bună pentru care ai fost chemat.

Dacă planurile părinților tăi sunt diferite de ceea ce ți-a spus Domnul, nu ezita să faci voia lui Dumnezeu, pentru că va rămâne pentru totdeauna. Chiar dacă ești dezmoștenit, părăsit în copilărie sau supus vreunei suferințe, nu părăsi niciodată porunca sfântă. Tatăl ceresc știe de ce te-a ales în Hristos. Cu credință puternică în Isus, Domnul îți va salva întreaga familie.

Aceasta este cina pe care într-o zi a pregătit-o un anumit om și la care a invitat pe mulți; cu toate acestea, majoritatea lor avea alte lucruri de făcut (Luca 14: 16-20). Du-te și fă ce îți spune Dumnezeu, până nu este prea târziu. Oricine este influențat de zvonuri și de firea trupului nu va fi niciodată potrivit pentru Împărăția Cerurilor. Din cauza unor nimicuri, mulți își vor rata marele prilej al vieții. Numai cei care își urăsc chiar și sufletul sunt primiți să facă voia Domnului. Trebuie să fii dedicat doar lui Dumnezeu.

Nu există privilegiu mai mare în lume decât acela de a fi ucenic al lui Hristos. Însă, pentru aceasta, trebuie să fii cu totul dăruit Domnului. Nu lăsa ca părinții, copiii, cariera, visele sau alte lucruri să te împiedice să fii pe placul lui Dumnezeu. Oricine ai fi, orice ai avea, fii gata de a-ți urî chiar și propria viață pentru a fi primit ucenic al Învățătorului învățătorilor.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!