Mesajul zilei

18/09/2021 - NĂDEJDEA VIEȚII VEȘNICE

În nădejdea vieţii veşnice, făgăduite mai înainte de veşnicii de Dumnezeu, care nu poate să mintă.

Tit 1.2

Există un anumit număr de noi creștini care încă nu și-a dat seama că cel mai mare scop al credinței în Isus este viața veșnică. În el se află puterea de a vindeca, izbăvi și împlini pe om cu desăvârșire. Mântuitorul a spus că El a venit pentru ca noi să avem viața din belșug (Ioan 10:10); așadar, dacă creștinul nu intră în posesia acestui har, greșește în toate privințele. Dumnezeu nu L-a trimis pe Fiul Său pentru a lua ceea ce este bun, ci pentru a adăuga la ceea ce ne lipsea.

A merge la Hristos doar pentru a fi vindecat înseamnă, însă, să luăm numai o mică parte din ceea ce putem avea în El. Pe măsură ce ne asumăm viața veșnică, avem acces la minunata putere sfântă care face posibile vindecarea și izbăvirea, și aduce prosperitatea. Luând în stăpânire mântuirea în Hristos, ne rezolvăm cea mai mare problemă, care este jugul păcatului (Galateni 5.1). De asemenea, vom primi putere pentru a rezolva și alte dificultăți. În Isus, este mult mai mult decât avem nevoie.

Asta este ceea ce ne învață Evanghelia. Timp de secole, diavolul a reușit să-i facă pe oamenii lui Dumnezeu să-și schimbe țelul. Astfel, în loc ca oamenii să fie practicanți ai Cuvântului bun, ei devin religioși, imitatori ai celor pierduți, care, pentru că nu au Lumina Vieții, își petrec zilele în ritualuri, rugăciuni și închinări, care sunt rezultatul buzelor lor. Aflați care vă sunt drepturile în Hristos și cereți-le; astfel, vă veți împlini cu desăvârșire în credința în Isus.

Împăratul împăraților a adus omenirii două daruri: harul lui Dumnezeu și Adevărul (Ioan 1:14). Când ai înțeles Evanghelia, ai fost atins de har și ai intrat în Împărăția Domnului, unde lucrările cerești nu încetează niciodată. Harul este lucrarea sfântă în numele umanității. Cu el, păcatele sunt iertate, cel aflat în pierzanie se naște din nou și i se dă puterea de a înfrunta adversitățile și de a ieși învingător din ele. Prin urmare, oricine este în Hristos este mai mult decât biruitor (Romani 8:37).

Este important să trăim în nădejdea vieții veșnice (Coloseni 1.27). Este un fapt că toți cei ce se nasc nu vor înceta să mai existe; dar unde vor fi după moarte este întrebarea pe care trebuie să și-o pună. În Judecată, cine nu este o ființă nouă, când se va găsi printre cei care vor fi trimiși în lacul care arde cu foc și cu pucioasă, va fi cuprins de disperare. Însă, atunci nu va avea rost să ne rugăm și să cerem schimbarea, deoarece aici și acum facem alegerea noastră întru veșnicie.

Ceea ce se spune în Scripturi este Adevărul (Ioan 17:17), așa că nu lăsați pe cel rău să vă înșele, făcându-vă să credeți că va exista o nouă șansă. Cine nu-și hotărăște acum viața cea veșnică, când va muri, va descoperi că nu mai există niciun prilej de a se mântui. Când cineva aude Cuvântul, Duhul Sfânt vorbește inimii sale și, în acel moment, hotărârea pe care o va lua îi va călăuzi destinul pe vecie. Este trist, însă, pentru cei care își nesocotesc ocazia de a fi mântuiți.

Dacă încă nu ești sigur unde vei fi întru veșnicie, atunci nu ești mântuit, deoarece omul care a primit pe Isus are mărturia Domnului în suflet. Ai grijă să nu îți amâni hotărârea pentru mai târziu, pentru ca apoi să afli că este prea târziu. Mântuiții vor fi pururea de partea Mântuitorului, unde nu vor suferi niciodată de durere, tristețe sau vreun alt rău.

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!