Mesajul zilei

19/09/2021 - TREI HOTĂRÂRI BUNE

El a umblat în toată calea tatălui său, Asa, şi nu s-a abătut deloc de la ea, făcând ce este plăcut înaintea Domnului.

1 Împăraților 22.43

Asa era un împărat care știa să profite de ocrotirea Celui Preaînalt și să urmeze exemplul bun dat de tatăl său. Așa cum a făcut Asa, trebuie să ne luăm și noi după cei care au fost folosiți de Domnul pentru a ne duce în Împărăția Cerurilor. Însă, dacă, în timp, unii dintre noi se rătăcesc, nu trebuie să ne lăsăm influențați de exemplul rău. Este important să știm că, din momentul în care înțelegem Cuvântul, suntem responsabili de a urma cu credință și ascultare pe Tatăl ceresc.

Cu toate acestea, sunt mulți cei ce nu se tem de Domnul așa cum ar trebui. Aceștia sunt un pericol pentru cei mântuiți, deoarece spun că sunt mântuiți, dar se poartă greșit, și îi pot face pe cei slabi în credință să se răzvrătească. Cu timpul, întrucât Dumnezeu nu le plătește salariile la sfârșitul săptămânii, și nici la două săptămâni sau la o lună, astfel de indivizi cred că mustrările biblice nu sunt atât de grave și, ca urmare, se lasă amăgiți de ispite.

După ce a umblat în toată calea tatălui său, Asa, a avut succes. Astăzi, cei care se lasă purtați de păcat vor descoperi, atunci când trec prin multe suferințe, că au luat o hotărâre greșită, pentru că s-au lipsit de ocrotirea Celui Preaînalt. Asta este tot ce îți cere diavolul să faci, pentru că atunci el îți poate ataca viața și te poate distruge complet (1Petru 5.8). Nu răspunde niciodată la nicio cerere a celui rău.

Fără îndoială, împăratul Asa s-a confruntat cu ispite, dar nu s-a abătut de la cărările bune și sfinte. Toți cei care vor să trăiască în evlavie vor suferi atacurile celui rău, dar nu ar trebui să se îngrijoreze când se întâmplă acest lucru, deoarece Domnul este credincios și nu va îngădui să fie ispitiți dincolo de puterile lor (1 Corinteni 10:13). Dacă, astăzi, un împărat se confruntă cu mari ispite, imaginați-vă cum era în acele vremuri, când se purta ca și cum ar fi stăpânul norodului său! Nu există scuze pentru cei care cad în ispită

În sfârșit, scriitorul sacru a spus că Asa a făcut ceea ce este plăcut înaintea Domnului. Fie ca asta să fie scris despre oricine îi slujește lui Dumnezeu, căci dacă este consemnat contrariul, cel ce s-a lăsat amăgit de ispite, va suferi pe vecie. Dar de ce să te dedai duhului nebuniei care te va duce la veșnică plângere? Astăzi, ia cea mai nobilă și puternică hotărâre, pentru a fi binecuvântat și a trăi alături de Cel Preaînalt, așa cum dorește El.

Ce este drept înaintea Domnului este lucrul pe care El l-a stabilit ca exemplu de purtare pentru copiii Săi? Dacă respectăm îndrumările lui Isus, vom face pentru ceilalți ceea ce am vrea să ni se facă și nouă (Marcu 12:31). Aceasta este calea pentru a nu ne împiedica de niciun obstacol pe care îl pune diavolul în fața noastră. Cel Preaînalt ne va da victoria în toate problemele, așa că trebuie să acționăm întotdeauna conform Cuvântului Său. Și să nu uitați: Tatăl nu va înceta niciodată să ne ajute.

Domnește în viață prin Isus Hristos. Însă, fii atent să nu te crezi suficient de puternic ca Samson și astfel să cazi în mâinile dușmanilor nemiloși. Cei care respectă poruncile stabilite de Domnul vor sta în dreapta Învățătorului și, după chemarea Sa, vor avea parte împreună cu ceilalți mântuiți de Slava cea veșnică.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!