Mesajul zilei

20/09/2021 - FĂ CEEA CE ESTE DREPT PENTRU A NU FI PEDEPSIT

Numai că înălţimile n-au fost îndepărtate: poporul tot mai aducea jertfe şi tămâie pe înălţimi.

1 Împăraților 22.44

Oricine nu respectă puterea dată pentru a îndeplini lucrarea lui Dumnezeu va fi, fără îndoială, responsabil de faptul că nu a acționat așa cum ar trebui. Trebuie să înțelegem că Cel Preaînalt așteaptă mai mult de la noi astăzi, iar neprihănirea noastră trebuie să o depășească cu mult pe cea a cărturarilor și fariseilor, care nu aveau Duhul Sfânt și au trăit înainte de Calvar, pe când Isus nu murise pentru noi și nici nu învinsese pe diavol, alungându-l de aici de pe Pământ.

Nu putem lăsa ca nicio lucrare a vrăjmașului să triumfe. Pe vremea regelui Iosafat, lucrarea se făcea în trup, dar astăzi, lucrarea are loc la nivel duhovnicesc. Cuvântul trimis pentru a ne dezvălui voința sfântă ne dă puterea de a împlini ceea ce ni s-a poruncit să facem. Față de acest adevăr, ne dăm seama că este necesar să avem aceeași credință pe care a avut-o Ilie, care, când a înfruntat pe prorocii lui Baal și închinarea la idoli, de exemplu, a făcut așa cum i s-a poruncit (1 Împăraților 18).

Nu trebuie să mergem până acolo unde sunt făcute lucrările întunericului pentru a le nimici. Isus ne-a dat puterea de a le lega sau dezlega și ne-a asigurat că ceea ce facem aici pe Pământ, sub călăuzirea Sa, se va face și în lumea duhurilor. În acest fel, poziția noastră înaintea Tatălui și a tuturor lucrurilor este mult mai mare decât ceea ce știm. Suntem înzestrați cu puterea de a face lucrarea sfântă în acest veac.

Nu am fost făcuți întâmplător mădulare în Trupul lui Hristos. Suntem slujitorii lui Dumnezeu și avem datoria să facem lucrarea Sa în zilele noastre. Trebuie să fim sensibili la ceea ce ne poruncește Duhul, și nu la ceea ce credem că ar fi bine pentru Împărăție. Lupta noastră este împotriva forțelor răului. Îmbrăcați-vă pur și simplu cu armele neprihănirii și așteptați lumina cea verde din Rai. Vor fi situații nefavorabile pe care le vom dezlega printr-o răsuflare de credință - rugăciunea credinței.

Din ziua în care am fost botezați în Duhul Sfânt, trebuie să ne considerăm ostași în slujba Domnului. El nu ne-a dat puterea Sa pentru a ne pune mâinile-n sân, fără a face nimic, ci pentru a-L reprezenta în orice situație. Dacă nu reușim în misiunea încredințată, vom fi responsabili pentru milioane de oameni care se vor rătăci. Așadar, pregătește-te să umbli cu Dumnezeu și să primești instrucțiuni de la El pentru fiecare luptă.

Pentru că suntem în Isus, trebuie să umblăm așa cum a umblat El (1 Ioan 2: 6). Vindecând pe bolnavi, eliberându-i pe cei asupriți și făcând întru totul lucrarea sfântă, Învățătorul ne arată modul în care vrea să trăim în El, pentru că El este același ieri și azi, și în veci (Evrei 13: 8). Prin urmare, singura modalitate de a-I sluji este să te porți așa cum te-a învățat El. Deci, înainte de a merge la câmp, verificați ce vrea Domnul să se facă și mergeți cu acest scop.

Când curățăm locurile unde oamenii sunt în contact cu duhurile rele, aceștia nu vor mai fi înșelați de capcanele diavolului. În vremurile biblice, distrugerea acestor locuri era ca atare; astăzi, avem autoritatea să oprim și să închidem sursele răului (Matei 16:19). Slujitorii Domnului din trecut au făcut lucrarea Sa aproape desăvârșită, dar noi o putem face cu totul desăvârșită.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!