Mesajul zilei

21/09/2021 - DEZLEAGĂ-TE DIN LAȚURILE ÎN CARE EȘTI PRINS!

Frica de oameni este o cursă, dar cel ce se încrede în Domnul n-are de ce să se teamă.

Proverbele 29.25

Domnul ne poruncește să nu ne temem și ne explică de ce. Nu trebuie să ne fie teamă de nimic, pentru că El ne ajută, se străduiește și ne susține cu puterea Lui. Prin urmare, având în vedere îndrumarea sfântă de a nu trăi în neliniște, nu trebuie să refuzăm să luptăm în nicio bătălie care ni se ivește. Având pe Cel Atotputernic alături, putem intra în luptă zâmbind și sărind de fericire, pentru că victoria va fi sigură și totală.

Diavolul știe ce fac în noi frica, lașitatea și alte asemenea sentimente, așa că se străduiește să ne stăpânească cu ele. Rezultatul este că există creștini care se pleacă înaintea minciunilor diavolului, aducând tristețe și rușine în Împărăția lui Dumnezeu. Cum poate exista un singur caz în care cei mântuiți să fie învinși dacă Isus a câștigat dinainte victoria pentru noi? Nu crede nimic din ceea ce îți spune vrăjmașul.

Chiar dacă știm că păcatele mărturisite nu mai există, ne temem că ele ne despart totuși de Dumnezeu și, prin urmare, nu luptăm cu toată puterea noastră. Ori, asta vrea vrăjmașul, căci în acest fel ne ține în jug și supunere completă. Scriptura spune că în toate aceste lucruri suntem mai mult decât biruitori (Romani 8:37); atunci, nu există nicio modalitate ca prin credința noastră în Isus să pierdem vreo bătălie.

Frica omului este o cursă. Nu sunt puțini cei care nu pot profita de lucrările bune pregătite de Domnul, fiindcă sunt prinși în cursele fricii lor. Vezi ce te ține prins și eliberează-te din aceste capcane, încrezându-te în ce spune Cel Atotputernic despre viața ta. Ai fost pregătit să fii biruitor și pururea biruitor. Când un creștin este botezat în Duhul Sfânt, el primește puterea lui Dumnezeu.

Cei care au încredere în Domnul sunt duși pe o stâncă înaltă, astfel încât poziția pe care o avem în Isus este de neatins vrăjmașului. Suntem la un nivel duhovnicesc în care forțele întunecate nu ajung niciodată la noi; în acest fel, putem mărturisi că nu vom fi niciodată subjugați. Atâta timp cât avem credință în Isus, niciun rău nu ne va atinge și nici nu ne va subjuga. Singura modalitate de a fi de partea biruitoare este de a face din Cuvântului lui Dumnezeu porunca vieții noastre.

Ție îți revine să iei hotărârea și de vei lăsa ca frica să ți se strecoare în inimă, nu vei ajunge nicăieri. Stând cu tărie pe Stânca cea veșnică, nu te vei clătina, nu vei fi atins de puterea celui rău și vei câștiga mereu. Vezi cum ai trăit și, când descoperi că ai lăsat teama să te ajungă, pocăiește-te, cere-ți iertare Domnului și, apoi, asumă-ți locul în Fiul lui Dumnezeu.

Așadar, ce vei face oare? Poți trăi liber sau în robie, bolnav sau sănătos, în mizerie sau belșug. Atitudinea ta este ceea ce contează. Dacă lași pe dușman să te umple de frică, vei trăi prins în strânsoarea capcanelor sale. Însă, dacă primești cuvintele lui Isus în viața ta, vei fi victorios. Care-ți este hotărârea?

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!