Mesajul zilei

23/09/2021 - REZULTATUL FRICII

Dar, când a văzut că vântul era tare, s-a temut şi, fiindcă începea să se afunde, a strigat: „Doamne, scapă-mă!”

Matei 14.30

Singurul mod în care putem aborda problemele care apar în viața noastră de zi cu zi este prin credință. Înfruntarea și câștigarea luptelor sunt atitudini care dovedesc cât de ascultători suntem față de Domnul. Dumnezeu nu a fost surprins de luptele prin care trecem, ci El ne-a oferit ce este nevoie pentru a le birui. Prin urmare, El ne duce să navigăm pe mări care uneori sunt periculoase; însă, este de ajuns să urmăm instrucțiunile Sale și vom ajunge în siguranță la destinația stabilită.

Ucenicilor li s-a poruncit de Învățător să se urce în corabie și să treacă de cealaltă parte a mării în timp ce El se despărțea de norod. Este posibil să nu înțelegem ce face Domnul, dar nu trebuie să ne întrebăm niciodată de ce ne-a pus într-un anumit loc, într-o astfel de familie sau a permis să ni se întâmple ceva. La urma urmei, El știe totul și, pentru că ne iubește, ne pregătește adesea într-un mod în care credem că nu este cel mai bun pentru noi. Trebuie să aveți credința că Duhul Sfânt știe să vă ofere sfaturile necesare.

Nu vă împotriviți niciodată niciunei porunci a Celui Preaînalt, pentru că, fără îndoială, poruncindu-vă, El vă va da o lecție importantă. Cei mântuiți trebuie să învețe de la cei care i-au slujit lui Dumnezeu în trecut. Aceștia știau să se mulțumească atât în ​​vremuri de abundență, cât și de lipsă, pentru că nu aveau decât un singur scop: să facă voința sfântă. Același sentiment trebuie să existe și în noi; astfel, vom fi pe placul Domnului cu totul și în toate.

Nu țipa niciodată de teamă dacă îți apare o „fantomă” în față; de fapt, această poveste cu fantome este pentru oamenii care nu au ajuns încă la maturitatea credinței. Dacă o mare catastrofă se abate asupra mării și vă aflați acolo, nu disperați, pentru că Domnul vă va oferi rezolvarea. Dacă ți se întâmplă un necaz în căsătorie sau în orice alt sector al vieții, rămâi ferm și continuă să crezi în Domnul, pentru că sfârșitul va fi minunat.

Petru umbla pe apă purtându-se cu credință. Însă, când a observat că bate vântul, că apele sunt spulberate și că poate muri, s-a temut și a început să se afunde. Taina este de a nu da atenție niciunei circumstanțe. Oricine își ia ochii de la Isus începe să vadă ce arată diavolul. În acel moment, vor apărea frici și lațuri care vă vor lega credința și vă vor împiedica să mergeți mai departe.

Dacă simți că te afunzi, strigă către Domnul să te mântuiască. Dumnezeu îți va auzi vocea de îndată ce Îi vei cere ajutor. Dacă Petru ar fi încercat să înoate pentru a scăpa din acea furtună, ar fi murit. Lupta duhovnicească nu poate fi câștigată decât cu ajutorul sfânt. Mâna lui Isus l-a luat de mână pe apostol și l-a ridicat. La fel va face și cu toți cei care îi cer ajutorul. Nu te lăsa biruit de nimic, ci cheamă după ajutorul sfânt.

Isus l-a salvat pe Petru, dar l-a mustrat. Nimeni nu ar trebui să-și ia ochii de la Învățător, pentru că dacă o va face, se va scufunda. Fiul lui Dumnezeu a avut un anumit scop pentru a porunci apostolului să meargă pe apă, dar frica lui Petru ne-a făcut să pierdem lecția. Nu îngăduiți să ne lăsați fără ceea ce Învățătorul vrea să ne învețe, căci avem nevoie de toate lecțiile.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!