Mesajul zilei

25/09/2021 - CONDIȚIA PENTRU A ÎMPLINI VOIA LUI DUMNEZEU

Apoi l-a înlăturat şi le-a ridicat împărat pe David, despre care a mărturisit astfel: ‘Am găsit pe David, fiul lui Iese, om după inima Mea, care va împlini toate voile Mele’.

Faptele Apostolilor 13.22

Fie ca începutul acestui verset să fie un mesaj pentru toți cei care au fost chemați să aparțină trupului lui Hristos și, prin urmare, au fost făcuți împărați și preoți pentru Dumnezeul nostru (Apocalipsa 5.10). Prima lecție este că Cel Preaînalt îl răstoarnă pe împăratul cel rău - cel care nu reușește să se supună voinței Sale. Dându-ne o misiune, Domnul consideră că aceasta este îndeplinită, pentru că El nu trimite pe nimeni în luptă fără armele de care are nevoie pentru a birui.

Dumnezeu nu alege niciodată pe oricine, dar unii, după ce au fost puși pe tron, cred că oamenii le aparțin și nu trebuie să respecte legile sfinte. Așa s-a întâmplat și cu Saul, care a fost umil și nu a făcut campanie și nici nu a cerut să fie conducătorul Israelului. De fapt, chiar s-a ferit de această responsabilitate, ascunzându-se printre bagaje. Cu toate acestea, din păcate, s-a lăsat corupt de putere, pierzând chiar și frica de poruncile sfinte.

David nu s-a ridicat din întâmplare și nici din lipsa altuia care ar fi putut îndeplini planul Domnului. Este interesant să ne amintim că, atunci când credem că nu există altcineva care să slujească pe Dumnezeu, El ne arată că El a pus deoparte alți șapte mii care nu și-au plecat genunchii în fața lui Satana. Faptul de a ne alege este de cea mai mare importanță și, prin urmare, oricine are judecată și nu vrea să afle de mânia sfântă, se străduie să se supună și să se pregătească pentru a nu-L dezamăgi.

Respectul lui David pentru lucrurile lui Dumnezeu l-a făcut să îndeplinească orice voie a Celui Preaînalt. El a știut să treacă testele la care a fost supus și, prin urmare, a fost „găsit” de Domnul. Dumnezeu caută închinători care să-L adore în Duh și în Adevăr și, dacă faci tot ce ți s-a spus, El te va găsi fără îndoială și pe tine. Cei care păzesc poruncile sunt candidați puternici la lucrări și mai mari.

Cel Preaînalt știe să caute omul căruia i se va da misiuni mari și, când îl va găsi, va depune mărturie despre el. Nu vă ridicați niciodată împotriva voinței Domnului, ci fiți pregătiți când sunteți încercați de El. Ori, încercările prin care trecem nu sunt ascunse Tatălui ceresc, ci El le permite să se întâmple, deoarece fac parte din învățarea noastră. Dumnezeu vrea să te vadă puternic pentru a împlini planul Său.

Prima condiție pe care Domnul o cere este să fii după inima Lui. Dacă El te face să crezi ceva și vrei să asculți de voia Lui, fii de neclintit până la capăt și fă-o. Cei care trăiesc plângându-se, crezând că Tatăl nu are grijă de ei, nu vor ajunge cu siguranță la un final fericit. Oamenii care cred că mâna sfântă și bună îi ghidează întotdeauna spre locurile potrivite nu sunt niciodată uitați.

Cel ales de Dumnezeu are responsabilitatea de a-I îndeplini toate planurile și, pentru aceasta, nu-i va lipsi ungerea și puterea. După ce ai decis să păzești o poruncă, fii sigur că vei câștiga și nu vei fi niciodată dezamăgit. Cel Preaînalt este credincios în a împlini ceea ce promite și dă victoria celor care cred în cuvintele Sale.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!