Mesajul zilei

26/09/2021 - CUM SĂ-ȚI FACI CASA TRAINICĂ

Iartă, te rog, vina roabei tale, căci Domnul va face domnului meu o casă trainică; iartă, căci domnul meu poartă războaiele Domnului şi niciodată nu va fi răutate în tine.

1 Samuel 25.28

Prosperul Nabal a refuzat să ajute pe omul lui Dumnezeu care îi făcuse atât de mult bine și avea să-i facă și mai mult. Deși a avut succes în lucrurile lumii, nu a avut succes în credință. Acel om a arătat că scopul său era să profite de orice, dar mai puțin să respecte atingerea sfântă. Domnul vorbește tuturor celor pe care i-a binecuvântat; de aceea, Nabal ar fi trebuit să-l ajute pe David. Oamenii care își închid inimile dovedesc că sunt ai vrăjmașului și că dragostea Domnului nu sălășluiește în inimile lor.

Abigail a fost cu băgare de seamă și a potolit mânia lui David. Așa ar trebui să fie toți cei care fac parte din poporul lui Dumnezeu: fii smerit în toate situațiile. De aceea, închină-ți viața Celui Preaînalt și, când simți atingerea sfântă pentru a face un lucru, nu-l lăsa pentru mai târziu. Slujitorii Domnului nu trebuie să colaboreze niciodată cu cel rău. Ceea ce dai lui Dumnezeu ca jertfă milostivă îți va fi dat înapoi într-o măsură bună, îndesată și clătinată, care se va vărsa pe deasupra (Luca 6:38).

Ea a deslușit taina pentru ca David să continue în determinarea lui, fiindcă aceasta venea de la Domnul. Este foarte important să nu folosești învățăturile omenești la nimic, ci să urmezi cuvântul prorocit. Astfel, se va întâmpla ceea ce a spus Dumnezeu de nenumărate ori. Nu înceta de a merge până la capăt în ceea ce simți că vine de la Duhul lui Dumnezeu; dimpotrivă, întoarce-te din cale în tot ce nu este de la Domnul, fiindcă poate fi din carne sau de la diavol. Amintește-ți că ești responsabil de hotărârile tale.

Casa lui David era trainică, fiindcă a purtat războaiele Domnului, și a primit acest dar ca răsplată. Dacă ai aceeași atitudine față de poruncile care ți se dau să le respecți, casa îți va fi trainică. Cei care sunt credincioși misiunii date de Cel Preaînalt sunt răsplătiți chiar și pentru ceea ce nu au cerut, deoarece El nu îi lasă niciodată pe cei care Îl ascultă cu mâinile goale.

Păzește fiecare poruncă ce ți se dă. Nu vei risca nimic, nu vei fi rănit, nici măcar un fir păr nu-ți va cădea de faci ceea ce ți s-a spus. Domnul are nevoie de tine drept unealtă, pentru că El Însuși va face lucrarea. Nu contează unde este sau cât de grea pare a fi lucrarea; crede ce îți spune Cel Atotputernic și, în scurt timp, vei vedea că nu-ți va lipsi nimic. Principiul folosit este că oricine are i se va da (Luca 8:18).

În sfârșit, fiind folosit ca prorociță, Abigail a dat și un mesaj de la Dumnezeu, spunând că nu a fost găsit niciun rău în David. Cei care Îl urmează pe Domnul sunt păziți până și în ispite. Ai grijă să nu încetezi niciodată să asculți de poruncile sfinte, căci diavolul te va ispiti. Cel rău știe că, dacă înțelegi ce îți cere Cel Preaînalt și ești dispus să-l faci, pe lângă faptul că primești putere de la Dumnezeu, El Însuși va lupta alături de tine.

Fii înțelept în duh ca să nu vorbești după firea trupului. Nu te folosi niciodată de argumente sau scuze, așa cum le place păcătoșilor. Ceea ce Dumnezeu a determinat trebuie să fie împlinit. Războiul este al Domnului, iar victoria va veni mult mai repede decât crezi.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!